ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Θηροφύλακες της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ συλλαμβάνουν αντιπρόεδρο ΚΣ και υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ!!!


Πολύ μεγάλη επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στο όρος Μπέλες στο νομό Σερρών. 
 
Τρία άτομα συνελήφθησαν για παράνομο κυνήγι πέρδικας πριν από την έναρξη της θήρας του εν λόγω θηράματος την 1η Οκτωβρίου. Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΣΤ ΚΟΜΑΘ Δημάκης Παναγιώτης, Πάντζιος Αναστάσιος, Γερακούδης Κων/νος και Σταμάτης Θωμάς κατάφεραν να συλλάβουν παλαιό  αντιπρόεδρο κυνηγετικού συλλόγου του Νομού Μαγνησίας, έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας στη Μαγνησία και ακόμη ένα άτομο. 
 
Οι τρεις λαθροθήρες είχαν κατασκηνώσει στο όρος Μπέλες πάνω από το χωριό Άνω Πορώγεια από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. Ντόπιοι κυνηγοί άκουσαν τις τουφεκιές και ειδοποίησαν την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή.
 
Οι θηροφύλακες κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις λαθροθήρες την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου όταν γυρνούσαν στην κατασκήνωσή τους. Μόλις οι τρεις άνδρες αντιλήφθηκαν την παρουσία των τεσσάρων θηροφυλάκων πέταξαν τις θηρευμένες πέρδικες. Οι θηροφύλακες κατάφεραν να βρουν τη μια από αυτές που πέταξαν και βρήκαν τέσσερις ακόμη σε ένα ψυγειάκι στην κατασκήνωση που είχαν στήσει οι τρεις λαθροθήρες.
 
Κατασχέθηκαν όλα τα μέσα και τα θηράματα των λαθροθηρών και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στη σύλλήψη των τριων ατόμων έπαιξε και η συστηματική και καλά οργανωμένη θηροφύλαξη από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του νομού Σερρών.
 
Οι συλλήψεις αυτές αποστομώνουν όσους υποστήριζαν ότι οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες δεν συλλαμβάνουν μέλη κυνηγετικών συλλόγων. Οι θηροφύλακες δεν δίστασαν να συλλάβουν ακόμη και τον υψηλόβαθμο αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας. Έναν αξιωματικό που ορκίστηκε να προστατεύει τη νομιμότητα.
 
Το iHUNT.GR επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Γιάννη Πολυχρόνη ο οποίος μας είπε τα εξής : “Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης όπως γίνεται κάθε φορά που οι θηροφύλακες πραγματοποιούν μια σύλληψη. Η υπόθεση προχώρησε και δεν έγινε ΟΥΤΕ θα γίνει κάποια προσπάθεια συγκάλυψης. Από εδώ και πέρα τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη.”
 
Συγχαρητήρια στους θηροφύλακες και στην διοίκηση της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr