ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

«Το κυνήγι αρχίζει – Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν επανάληψη της συνεδρίασης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών»


tsironis_kunigi
Δέκα και πλέον ημέρες αφότου ο αρμόδιος για το κυνήγι αν. υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τσιρώνης, που προέρχεται από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, υπέγραψε την νέα ρυθμιστική διάταξη για το κυνήγι και η κυνηγετική ηγεσία τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι η «νέα Ρυθμιστική ακολουθεί την περσινή με ελάχιστες, και όχι σημαντικές αλλαγές», έρχεται σήμερα το κόμμα του, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, με αγωνιστική διάθεση και ζητάει νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών.

Η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει ότι «η Ρυθμιστική απόφαση θήρας 2016-2017 μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο μετά από νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών». Οι συντάκτες της προφανώς αγνοούν ότι η ρυθμιστική είναι νόμιμη από την στιγμή που υπογράφηκε από τον Οικολόγο Πράσινο υπουργό και ισχύει από την δημοσίευση της στο ΦΕΚ.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά γινόμαστε θεατές μιας παράστασης όπου την μια ο κ. Τσιρώνης υπογράφει μια ρυθμιστική σχεδόν όμοια με τις ρυθμιστικές προηγούμενων κυβερνήσεων και πολύ κοντά στις προτάσεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας ενώ από την άλλη το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων εκδίδει δελτίο τύπου όπου δηλώνει ότι η ρυθμιστική που υπέγραψε το μέλος του βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις προτεινόμενες θέσεις, τις πρακτικές και τις αρχές των Οικολόγων Πράσινων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων
oikologoi prasinoi
Το κυνήγι αρχίζει – Ο αγώνας συνεχίζεται Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν επανάληψη της συνεδρίασης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών
Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται και επιμένουν: 
Η Ρυθμιστική απόφαση θήρας 2016-2017 μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο μετά από νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών. 
Η προηγούμενη εισήγηση στην οποία βασίστηκε και η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για τους παρακάτω λόγους:
  • Η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών σχετικά με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας δεν έλαβε υπόψη της (ούτε καν αναφέρει) το πρόσφατο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που αναφέρεται ειδικά στη Ρυθμιστική.
  • Δεν συζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας που διατυπώθηκαν και καταγράφονται στο τελικό Πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, σύμφωνα με τις οποίεςείναι απαίτηση η αναθεώρηση των ημερομηνιών λήξης της κυνηγετικής περιόδου και η κατάργηση των κλιμακωτών ημερομηνιών για τα πουλιά, ως ελάχιστη πρόληψη για την προστασία των παρόμοιων ειδών που ζουν στον ίδιο βιότοπο
  • Αγνοήθηκαν εντελώς οι επισημάνσεις ότι υπάρχει πρόβλημα σύγχυσης και επικάλυψης βιοτόπου των ειδών των οποίων το κυνήγι λήγει σε διαφορετικές ημερομηνίες και έγινε δεκτή η προφορική δήλωση παρευρισκόμενου από την ΚΣΕ ότι αυτό δεν ισχύει.
Αναδημοσίευση από dasarxeio.com