ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Ν. Παπαδόδημας : Καμιά αλλαγή στη κυνηγετική νομοθεσία και στις Οργανώσεις!!!!


Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου συνεδρίασε το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για να καθορίσει τον τρόπο που συμμετάσχουν οι  Κυνηγετικές Οργανώσεις στον “Εθνικό Διάλογο για τη Θήρα” που προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης. 
 
 
Αν και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες είχαν δουλέψει σε κάποια θέματα , τελικά κυριάρχησε η άποψη του Προέδρου της ΚΣΕ κ. Νίκου Παπαδόδημα να μην ζητηθεί καμιά αλλαγή αλλά να υπάρξει επιχειρηματολογία ώστε το νομικό πλαίσιο που διέπει το κυνήγι αλλά και τις οργανώσεις να παραμείνει το ίδιο αφού έτσι (κατά τη γνώμη του κ.Παπαδόδημα) θα μείνει αλώβητο το κυνήγι στην Ελλάδα. Ευχόμαστε ως κυνηγοί η πρακτική αυτή να αποδώσει καρπούς.
 
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το συμβούλιο ήταν οι κυνηγετικές ιστοσελίδες και το facebook στις οποίες έκανε σφοδρότατη επίθεση ο Πρόεδρος της ΚΣΕ και μάλιστα παρότρυνε τα μέλη του ΔΣ της ΚΣΕ και των οργανώσεων να μην παρέχουν πληροφορίες στα μέσα αυτά.
 
Ποιος θα το πίστευε ότι στις αρχές του 2016, στην εποχή της άμεσης διάδοσης της πληροφορίας θα κυριαρχούσαν στην ΚΣΕ μεσαιωνικές πρακτικές. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
 
Κατά την συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου 2016 του Δ.Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην οποία συμμετείχαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη όλες οι Ομοσπονδίες ( 1) Στερεάς Ελλάδος, 2) Μακεδονίας – Θράκης, 3) Πελοποννήσου, 4) Θεσσαλίας,5) Ηπείρου, 6) Κρήτης & Δωδεκ., 7) Αρχιπελάγους), αποφασίστηκαν με πλήρη ομοφωνία τα εξής:
 
1. Κάκιστες υπηρεσίες στο κυνήγι και στους Έλληνες κυνηγούς προσφέρει η περιθωριακή και ανεύθυνη «δημοσιογραφία» που επιμένουν να κάνουν κάποιοι διαχειριστές του διαδικτύου και αρθρογράφοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «υποστηρικτές» των κυνηγετικών συμφερόντων. Αυτά τα ανεύθυνα, παραπλανητικά και μακριά από την πραγματικότητα δημοσιεύματα και σχόλια καταδικάζονται από το σύνολο των επίσημων Κυνηγετικών Οργανώσεων.
 
2. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και οι Ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν στον «Εθνικό Διάλογο» που προκήρυξε ο Υπουργός για το κυνήγι, με τρόπο υπεύθυνο, συντεταγμένο, ενιαίο και αποφασιστικό, αποδεικνύοντας έτσι τη συνοχή και
ενότητα των κυνηγών που είναι πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά.
 
3. Οι όποιες κατευθυνόμενες δημοσιεύσεις που εξυπηρετούν σκοπιμότητες των συντακτών τους και των υποβολέων τους και έτσι δίνουν τροφή στους κάθε μορφής αντικυνηγούς, δεν επηρεάζουν τη συνοχή μας και τον συλλογικό τρόπο λειτουργίας
μας.
 
4. Οι 7 Κυνηγετικές Ομοσπονδίες μαζί με τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. συζήτησαν και αποφάσισαν ομόφωνα τους στόχους, τη στρατηγική, τα επιχειρήματα και το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά τον «Εθνικό Διάλογο» προκειμένου να υπερασπιστούμε με τρόπο πειστικό τη συνέχιση του κυνηγίου στη χώρα μας που σήμερα βάλλεται και κινδυνεύει.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Αντιπρόεδρος
Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κυνηγετικών
Οργανώσεων (F.A.C.E.)
 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr