ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Βάλτε πορτοκαλί όταν κυνηγάτε μπεκάτσα!

skagiomenos       

Το πορτοκαλί-κόκκινο γιλέκο είναι υποχρεωτικό από το νόμο στο κυνήγι της μπεκάτσας, του ορτυκιού, του λαγού και του αγριόχοιρου. Όμως πέρα από το τι επιβάλει ο νόμος είναι και θέμα απλής λογικής η χρήση του από τους κυνηγούς, σε όλα τα κυνήγια και όχι μόνο σε αυτά που επιβάλει ο νομοθέτης.
mpekatsaΑκόμα και τα ψηλά σκάγια μπορεί να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν, για αυτό κανένας κυνηγός δεν πρέπει να φορά ρούχα παραλλαγής που τον κάνουν αόρατο μέσα στο πυκνό. Πέρα από λόγους αυτοπροστασίας η χρήση του κόκκινου γιλέκου είναι και ένδειξη σεβασμού στους άλλους κυνηγούς που άθελά τους μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα. Οκτώ νεκρούς και αρκετούς τραυματίες κυνηγούς κατέγραψε την περασμένη κυνηγοχρονιά το αστυνομικό δελτίο (οι τέσσερις σε κυνήγι αγριόχοιρου) οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους δεν φορούσαν φωσφοριζέ πορτοκαλί γιλέκο που, ας το επαναλάβουμε, επιβάλλεται από το νόμο.
Αναδημοσίευση από www.kynoclub.gr