ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ν. Μαριάς: Περιορισμός των δικαιωμάτων των κυνηγών και σκοπευτών από την ΕΕ


Σκληρή κριτική στην Κομισιόν άσκησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Τρίτη 14/3 με αφορμή τη συζήτηση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τον έλεγχο της απόκτησης και κατοχής όπλων, νομοθεσία η οποία, όπως αναφέρει, περιορίζει τα δικαιώματα των κυνηγών και των μελών των σκοπευτικών συλλόγων.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η υπό συζήτηση Ευρωπαϊκή «Οδηγία δεν πρόκειται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας γιατί οι τρομοκράτες διαθέτουν όπλα τα οποία προμηθεύονται παράνομα. Η Οδηγία τιμωρεί ουσιαστικά όσους είναι νόμιμοι κάτοχοι όπλων και ταυτόχρονα υφαρπάζει κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών που είναι και τα μόνα αποκλειστικά αρμόδια για ζητήματα εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τα κράτη μέλη σεβόμενα τις εθνικές τους παραδόσεις, σεβόμενα τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών λαών μπορούν να καθορίζουν τους όρους της νόμιμης οπλοκατοχής υπό το φως των αναγκών τήρησης της δημόσιας τάξης και της ειρηνικής κοινωνικής συνύπαρξης».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, να μην περιορίζονται τα δικαιώματα των κυνηγών, των μελών των σκοπευτικών συλλόγων, των συλλεκτών και των μουσείων καθώς επίσης και των νομίμων κατόχων όπλων καθώς επίσης και να μην περιορίζονται τα δικαιώματα των λαών στη συλλογική αυτοάμυνα ιδίως σε παραμεθόριες περιοχές, συμβάλλοντας έτσι στη εθνική άμυνα της χώρας τους».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.
Αναδημοσίευση από dasarxreio.com