ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι!!!!


Kunigos oplo
Λίγες ημέρες μετά την λήξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου και ο πολυαναμενόμενος, εδώ και καιρό, εθνικός διάλογος για το κυνήγι παίρνει σάρκα και οστά.

Με πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τις κυνηγετικές, περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και πολιτικά κόμματα που απέστειλε σήμερα η Ειδική Σύμβουλος του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κου Τσιρώνη, ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι, προκειμένου να συν-διαμορφωθεί ένα νέο εθνικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο σχέδιο νόμου.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/03/2016 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κ. Τσιρώνης, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, είχε προαναγγείλει τον διάλογο και επικείμενες αλλαγές στη σχετική νομοθεσία όταν ερωτώμενος για την έντονη κριτική που δέχθηκε τότε από τους Οικολόγους Πράσινους και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για το κυνήγι (ρυθμίσεις θήρας κυν. περιόδου 2015-2016), είχε αναφέρει ότι προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στη νομοθεσία, πρέπει να προηγηθεί διάλογος.
dasarxeio.com