ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Φιλόζωοι πανηγυρίζουν για τον θάνατο του Θόδωρου Χρυσοχόου επειδή ήταν... κυνηγός!!!!!!!



Κατανοούμε την ιδιαίτερη αγάπη που έχουν κάποιοι άνθρωποι για τα ζώα, αλλά αυτό που διαπιστώσαμε να γίνεται στο διαδίκτυο, είναι πραγματικά εξοργιστικό.
 
 
Μία "κυρία" από τη Θεσσαλονίκη, ονόματι Έφη Δόδουρα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος μάλιστα, "πανηγυρίζει" για τον θάνατο του καθηγητή στην Ημαθία Θεόδωρου Χρυσοχόου, επειδή ήταν... κυνηγός.
 
Η "κυρία" που βρίζει το νεκρό
 
Το εξοργιστικό του πράγματος γίνεται ακόμη πιο τραγικό, όταν αυτό το εμετικό παραλήρημα της "κυρίας" από τη Θεσσαλονίκη το αναδημοσιεύει και το εμπλουτίζει σε σχολιασμό η γνωστή Βεροιώτισσα Φιλόζωος, η Βάσω Τάκη, από τον σύλλογο ΖΩ.Η.. 
 
Μάλιστα, μέσα στην θολούρα του μίσους για έναν άνθρωπο που πέθανε, επειδή ήταν κυνηγός, μπερδεύουν τα φιλοζωικά τους αισθήματα με τον παράδεισο, θεωρώντας - μάλλον - πως διαολοστέλνοντας έναν νεκρό, επιτελούν θεάρεστο έργο... Οι δύσμοιρες και, αν μη τι άλλο Θεολογικά, πλανεμένες. 
 
 
Δεν θα μιλήσουμε για τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για την προσβολή μνήμης νεκρού (Π.Κ., αρ. 365), πάντως ηθικά, όποιος εξυβρίζει έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή, μόνο και μόνο επειδή ασκούσε μια δραστηριότητα (νόμιμη), αποδεικνύει πως είναι - τουλάχιστον - για "φτύσιμο", κατά το κοινώς λεγόμενο. 
 
Όσο και αν ο καθένας προσωπικά διαφωνεί με τη δραστηριότητα του κυνηγού (όπως και ο υπογράφων διαφωνεί), δεν μπορεί να φέρεται σαν... αγρίμι. Όλα έχουν κάποια όρια.
 
Δείτε τι "φιλοζωικά", αλλά σαφώς εμετικά και "απάνθρωπα" γράφτηκαν στο facebook για έναν άνθρωπο που έκανε το... έγκλημα να είναι κυνηγός (κυνηγός, όχι άνθρωπος που έριχνε φόλες):
 
Το εμετικό post και η κοινοποίηση από τη Βεροιώτισσα φιλόζωο
 
Ένα δείγμα από κάποιους που συμφωνούν με τις εμετικές απόψεις και την προσβολή του νεκρού
 
Ελπίζουμε να ζητήσουν συγγνώμη όσοι "σκυλεύουν" τη μνήμη του νεκρού, άγνωστου στον γράφοντα, αλλά αγαπητού σε όλη την Ημαθία και όχι μόνο. Έτσι θα αποδείξουν πως είναι άνθρωποι με φιλόζωα αισθήματα και όχι ζώα, με φίλια αισθήματα προς το ίδιον είδος. Για να μη τρελαθούμε εντελώς.
 
Νίκος Βουδούρης
 
Αναδημοσίευση από ihunt.gr