ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Νεκροί 150.000 πιγκουίνοι λόγω αποκλεισμού από παγόβουνο!!!!!


antarktiki-pigkouinoi
Μια αποικία πιγκουίνων κινδυνεύει με αφανισμό αφού ένα παγόβουνο στο μέγεθος της Ρώμης απέκλεισε τον κόλπο στον οποίο διαμένουν.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150.000 νεκρούς πιγκουίνους στο Ακρωτήρι Ντένισον στον Κόλπο της Κοινοπολιτείας στην Ανταρκτική από τότε που το παγόβουνο με επιφάνεια 2.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μεγαλύτερη από αυτή του Λουξεμβούργου, τους ανάγκασε να πραγματοποιούν πορεία συνολικού μήκους 115 χιλιομέτρων προς αναζήτηση τροφής.
Οι πιγκουίνοι είχαν εύκολη πρόσβαση στο νερό, αλλά η άφιξη του παγόβουνου στην Ανατολική Ανταρκτική και η γρήγορη εξάπλωση του πάγου αύξησε δραματικά την απόσταση που πρέπει να διανύσουν για να τραφούν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός των πιγκουίνων να συρρικνωθεί από 160.000 σε μόλις 10.000 μέσα σε περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ερευνητικό Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.
Οι πιγκουίνοι έχουν παρατηρηθεί να ζουν στο ακρωτήριο Ντένισον εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά το μέλλον για αυτούς που παραμένουν στην περιοχή είναι δυσοίωνο. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η αποικία θα εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, εκτός εάν ο θαλάσσιος πάγος υποχωρήσει ή αν το γιγάντιο παγόβουνο, με την ονομασία B09B, διασπαστεί και αποκολλήσει.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Κέρι-Τζέιν Γουίλσον, οι αλλαγές που προκλήθηκαν από το παγόβουνο έχουν οδηγήσει τους πιγκουίνους σε «καταστροφική αποτυχία αναπαραγωγής», πέρα από τις υπόλοιπες αντικειμενικές δυσκολίες.
Ωστόσο, ένας άλλος πληθυσμός πιγκουίνων που κατοικεί μόλις οκτώ χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή, στο ανατολικότερο άκρο του κόλπου, παραδόξως συνεχίζει να ακμάζει, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θεωρία των επιστημόνων για την αρνητική επίδραση του παγόβουνου.
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Αναδημοσίευση από dasarxeio.com
Κ.Σ ΆΝΔΡΟΥ
Eμείς έχουμε την εξής απορία....αφού οι πάγοι λιώνουν λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου πως συνέβει αυτό?
Μάλλον κάποιοι μας κοροιδεύουν κανονικά!!!!