ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Πώς επηρεάζει ο πυροβολισμός την ακοή!!!!!!!Πώς επηρεάζει ο πυροβολισμός την ακοήO πυροβολισμός αυξάνει κατακόρυφα και στιγμιαία τα επίπεδα θορύβου κοντά στα αυτιά μας, κάτι που όσοι κυνηγούμε το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Τα επίπεδα θορύβου αυξάνονται από πολλούς παράγοντες στην καθημερινή μας ζωή και εκτός κυνηγιού, ενώ αξιζει να σημειωθεί ότι το οριο της έντασης του ήχου για το ανθρώπινο αυτό είναι τα 140 decibel. Οι πυροβολισμοί ξεπερνούν σχεδόν σε κάθε περίπτωση αυτό το επίπεδο θορύβου, στοιχείο που καθιστά επιτακτική την χρήση ωτοασπίδων ειδικά σχεδιασμένων για το κυνήγι. Το infographic που ακολουθεί σκοπό του έχει να δείξει πώς συγκρίνονται σε ένταση οι καθημερινοί ήχοι σε σχέση με εκείνους από τον πυροβολισμό, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τρόπους προστασίας της ακοής. Οι πηγές πάνω στις οποίες βασίστηκαν οι δημιουργοί του εν λόγ infographic προέρχονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών και Πασχόντων από άλλες παθήσεις της Ακοής στις ΗΠΑ (National Institute on Deafness and Other Communication Disorders - NIDCD), το Johns Hopkins Medicine (JHM) και το Ίδρυμα Μελέτης της Ακοής της Αμερικής (American Hearing Research Foundation).
Δείτε το inforgraphic παρακάτω και κάντε κλικ πάνω του για να το δείτε σε μεγέθυνση. 
How Shooting Affects Your Hearing

Πηγή: 
smokingbarrelusa.com