ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Υπό συζήτηση έναρξη αγριόχοιρου ένα μήνα νωρίτερα!!!!


Με αφορμή τα ζητήματα που έχουν προκύψει στις καλλιέργειες αρκετών περιοχών της χώρας από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων, κατατέθηκαν κάποιες βασικές προτάσεις προς εξέταση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Στουπής και συμμετείχαν εκπρόσωπος της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, ο υπεύθυνος Θήρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Κρίτωνας Παπαδόπουλος, οι οποίοι ανέλυσαν τις προεκτάσεις του προβλήματος και επισήμαναν τις τεράστιες ζημιές που προκαλούνται από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων.
Η πρόταση για διεύρυνση της κυνηγετικής περιόδου για τους αγριόχοιρους, αφορά την έναρξη του κυνηγίου ένα μήνα νωρίτερα και επίσης ένα μήνα αργότερα η λήξη της από ότι σήμερα ισχύει και παράλληλα να αυξηθούν κατά μία ημέρα οι εβδομαδιαίες έξοδοι θήρευσης, ώστε από τρεις που είναι σήμερα να γίνουν τέσσερις.
Από εκπροσώπους των κτηνιατρικών υπηρεσιών, επισημάνθηκαν και οι κίνδυνοι που υπάρχουν να προσβληθούν οι αγριόχοιροι εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους, από ασθένειες όπως η πανώλη και η λύσσα και για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί πρόγραμμα για την εξέταση τρόπων ελέγχου της αναπαραγωγής του είδους.
Πηγή: agronews
Αναδημοσίευση από kynoclub