ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ρατσιστική επίθεση του Λιμενικού στους κυνηγούς


Mια καλοσχεδιασµένη παγίδα έστησαν στο Λιµενικό Σώµα οι φιλόζωοι, αφού εξανάγκασαν τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόµευσης και Κανονισµών Λιµένων να εκδώσει απόφαση για «τη µεταφορά κυνηγετικών σκυλιών µε πλοία», λίγες µέρες µετά το φιάσκο στο λιµάνι της Αντιπάρου, την ηµέρα της έναρξης.
 
Ετσι, στις 25 Αυγούστου, ο διευθυντής αρχιπλοιάρχος κ. Νικόλαος Σπανός απέστειλε επιστολή στην οποία καλεί τα στελέχη του Λιµενικού να προβούν «σε ελέγχους κατά την αναχώρηση και την άφιξη των πλοίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης σας, µε τα οποία µεταφέρονται κυνηγετικοί σκύλοι.
 
Ειδικότερα και στο πλαίσιο άσκησης των αστυνοµικών σας καθηκόντων, συνεργαστείτε µε συναρµόδιες αστυνοµικές και υγειονοµικές υπηρεσίες, για τον αποτελεσµατικότερο έλεγχο της τήρησης των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών των κυνηγετικών σκύλων, που απορρέουν από την ισχύουσα νοµοθεσία, ιδιαίτερα σε θέµατα εµβολιασµών και ηλεκτρονικής σήµανσης των ζώων, σύµφωνα µε την οποία οι ιδιοκτήτες, κατά τη µετακίνησή τους, οφείλουν να φέρουν ενηµερωµένο βιβλιάριο υγείας του ζώου, στο οποίο να υπάρχει καταγεγραµµένος ο αριθµός ηλεκτρονικής σήµανσης και οι εν ισχύι εµβολιασµοί του (αντιλυσσικό κ.λπ.) ή διαβατήριο.
 
2. Σε περίπτωση διαπίστωσης µη συµµόρφωσης ιδιοκτητών ζώων µε διατάξεις ισχύουσας νοµοθεσίας, προβείτε στην επιβολή των προβλεπόµενων κυρώσεων κατά παραβατών».
 
Δηλαδή, τι κατάφερε η Πανελλαδική Φιλοζωική; Μα, να στοχοποιήσει ανάµεσα στους δεκάδες επιβάτες - ιδιοκτήτες σκύλων ενός πλοίου της ακτοπλοΐας, µόνο τους κυνηγούς! Και το ανησυχητικό είναι ότι την επιλεκτική αυτή τακτική την αποδέχτηκε το Λιµενικό Σώµα!
 
Δηλαδή, µια άσκοπη ταλαιπωρία νοµότυπων πολιτών, µε µοναδικό κριτήριο την ενδυµατολογική τους προτίµηση; ’Η την επιλογή της φυλής του σκύλου;
 
Γιατί πώς αλλιώς θα τους διαχωρίσει το λιµενικό όργανο στο λιµάνι; Και όλα αυτά τη στιγµή που η συγκεκριµένη Οµοσπονδία είναι χορηγός Πανελλήνιας Συνάντησης Οµάδων Χορού ΑµΕΑ µε σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώµης σε θέµατα αποκλεισµού και της αρµονικής συνύπαρξης των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.
 
Αν υποστηρίζεις ότι αυτή είναι η ιδεολογία σου, τότε γιατί προσπαθείς να επιβάλεις, ακόµη και στην Πολιτεία, διακρίσεις κατά συγκεκριµένης κοινωνικής οµάδας; Με τι κριτήρια;
 
Μάλλον πρόκειται για άλλη µια απόδειξη της εµπάθειας κάποιων προς τους κυνηγούς, άρα και τους κυνηγετικούς σκύλους, παρά τα όσα ευαγγελίζονται στις ιστοσελίδες τους και στις συγκεντρώσεις τους...
 
ΥΓ.: Ευτυχώς, ο Οµοσπονδιακός θηροφύλακας που τον κάλεσαν οι λιµενικοί στην Αντίπαρο, ως τον πλέον αρµόδιο για τους ελέγχους, έχει κρατήσει πλήρη στοιχεία (ονοµατεπώνυµο, αριθµό ταυτότητας, αριθµό βιβλιαρίου υγείας, αλλά και αριθµό ηλεκτρονικής σήµανσης του ζώου) και από τους 65 κυνηγούς που ήλεγξε εκείνη την ηµέρα. Ευτυχώς...
 
Αντώνης Μπληζιώτης
 
 
Πηγή : ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ
Αναδημοσίευση : ihunt.gr