ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΠΕΚΑΤΣΩΝ

Άδεια ερευνών – σύλληψης μπεκατσών με σκοπό την παρακολούθηση της μετανάστευσης.

mpekatsa
Με απόφαση της Δ/νσης Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας του ΥΠΕΚΑ χορηγείται άδεια ερευνών – σύλληψης μπεκατσών, στην ομάδα του  Αν. Καθηγητή του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Περικλή πίρτσα,  στο πλαίσιο της έρευνας: «Παρακολούθηση της μετανάστευσης της μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στην Ηπειρωτική Ελλάδα με τη χρήση δορυφορικών πομπών».
Θα συλληφθούν συνολικά 12 άτομα του είδους και θα τοποθετηθεί κατάλληλος πομπός και δακτυλίδι σύμφωνα με την εφαρμογή των κανονισμών για το χειρισμό πτηνών στην έρευνα.
Η σύλληψη θα πραγματοποιηθεί σε περιοχές της Μακεδονίας και πριν από την διεξαγωγή της έρευνας πεδίου ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έρθει σε επικοινωνία με την κατά τόπο αρμόδια Δασική Αρχή(Διεύθυνση Δασών Νομού ή Δασαρχείο) για να οριστεί ο ακριβής
χρόνος και τόπος της έρευνας.
Η παρούσα άδεια ισχύει μέχρι 31-12-2015
 
Πηγή Δασαρχείο