ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ενημερωτική συνάντηση στο ΚΠΕ Κορθίου


Στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος Life με την επωνυμία : Διαχείριση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της Άνδρου με σκοπό την επίτευξη ικανοποιητικής κατάστασης διατήρησης 4 ειδών πτηνών προτεραιότητας , πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Τριάδα στο Κόρθι το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012.
Πρώτος αφού καλωσόρισε , μίλησε ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός για το πόσο αναγκαίο είναι σε αυτό τον καιρό της κρίσης να αναπτύσσονται τέτοια προγράμματα που σκοπό έχουν την ανάδειξη μοναδικών στοιχείων του τόπου που θα αποτελέσουν τα πλεονεκτήματά του στην προσέλκυση επισκεπτών και ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να περάσει το πρόγραμμα στη κοινωνία.

Στην συνέχεια ο συντονιστής του προγράμματος ,Ισίδωρος Νικολάου, ανέφερε ότι το πρόγραμμα, διάρκειας 48 μηνών και προυπολογισμού 1800000 ευρώ έχει ως πρωταρχικό στόχο να παράγει βασικά εργαλεία διαχείρισης και υποδομής των περιοχών Natura που καλύπτουν το 50% της Άνδρου, με βάση το Σχέδιο Διαχείρισης θα εφαρμοστούν στοχευμένες δράσεις για την άμεση προστασία 4 πτηνών : του μαυροπετρίτη, του σπιζαετού, του αιγαιόγλαρου και του θαλασσοκόρακα και τέλος συμμετέχοντες φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Δήμος Άνδρου , η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η εταιρεία συμβούλων περιβαλλοντικού σχεδιασμού NCC.ΕΠΕ.

Ο Τάσος Δημαλέξης ως επιστημονικός υπεύθυνος μίλησε ειδικά για τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης των πουλιών στις Ζ.Ε.Π. και για τις προτεινόμενες δράσεις προστασίας αυτών.

Ο Δημήτρης Πανταζής, υπεύθυνος επικοινωνίας αναφέρθηκε στα παράπλευρα οφέλη (ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου ίσον αύξηση επισκεπτών ίσον νέες θέσεις εργασίας ) που θα έχει η τοπική κοινωνία από την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Δημήτρης Ζάννες , φροντιστής πεδίου μίλησε για τους θαλάσσιους βιότοπους της τραγάνας και της ποσειδωνίας γύρω από την Άνδρο, την χαρτογράφησή τους με το σκάφος που θα αποκτηθεί με το πρόγραμμα και την προστασία τους.
Η Τζάλη Μαργαρίτα , εκπρόσωπος της Ορνιθολογικής Εταιρείας μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας εθελοντικής ομάδα διατήρησης της βιοποικιλότητας της Άνδρου και το έργο που θα αναλάβει και μετά το πέρας του προγράμματος. Η Μαρία Γανωτή από τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ANIMA) αναφέρθηκε στον σταθμού Α' βοηθειών για άγρια ζώα που θα δημιουργηθεί και θα εγκατασταθεί στο Κόρθι και η τελευταία εισηγήτρια Ρούλα Τρίγκου, εκπρόσωπος της Ορνιθολογικής Εταιρείας μίλησε για την σπουδαιότητα της περιβαλλοντική εκπαίδευσης του προγράμματος στη νέα γενιά της Άνδρου.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Κ.Σ. Άνδρου μετά του προέδρου του, κ. Δ. Κουτέλη. Θα υπάρξει και μελλοντική ανακοίνωση του Συλλόγου για το θέμα αυτό.