ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Δευτέρα 8 Αυγούστου η συνάντηση ΚΣΕ - Τσιρώνη που θα καθορίσει την τύχη της Ρυθμιστικής!!!!



Την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016   θα γίνει επιτέλους στο γραφείο του κου Τσιρώνη η συνάντηση του Υπουργού με τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Οργανώσεων (ΚΣΕ) εν όψει υπογραφής της Ρυθμιστικής 2016-17.
 
Οι μέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη του κυνηγιού είναι ελάχιστες και αν υπολογίσουμε τις αργίες του Δεκαπενταύγουστου ο χρόνος για την έγκαιρη υπογραφή της Ρυθμιστικής  λιγοστεύει επικίνδυνα. 
 
Θα προλάβει ο Υπουργός να ετοιμάσει την απόφαση σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, να σταλεί στα Δασαρχεία της χώρας κλπ,  ώστε  να μπορούν να βγούν οι άδειες των κυνηγών πριν τις 20 Αυγούστου ή θα είμαστε  την ημέρα της έναρξης στα γραφεία των συλλόγων  αντί στα καρτέρια;
 
Μήπως κάποιοι έχουν αυτό κατά νου και παίζουν σκόπιμα παιχνίδι καθυστερήσεων;
 
Χθές Τρίτη 2 Αυγούστου συνεδρίασε το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (δεν κατάφερε ο κος Τσιρώνης να ετοιμάσει τα βαφτίσια της προαναγγελθείσας Επιτροπής Διαχείρισης της Άγριας Πανίδας) για να προετοιμάσει  την υπογραφή της Ρυθμιστικής.
 
Οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ που παρέστησαν στην συνεδρίαση, όπως και καθηγητές των ΑΕΙ με εξειδικευμένο αντικείμενο την Διαχείρισης της Άγριας Ζωής και της Θήρας, κατέθεσαν τα επιστημονικά και σοβαρά επιχειρήματα τους που δεν χωρούν καμιά αμφισβήτηση.
 
Το ότι θα έπαιρναν μέρος  και  εκπρόσωποι  των γνωστών περιβαλλοντικών ΜΚΟ είναι από τα πλέον σίγουρα. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν  το WWF ήταν εκεί, η Ορνιθολογική όμως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.  Πάλι καλά θα πρέπει να πούμε.
 
Θα μπορούσε να συμμετάσχει η αντίστοιχη  ΜΚΟ για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας . Το πώς  συμμετάσχουν διάφορες ΜΚΟ και με ποιες ιδιότητες, σε συνεδριάσεις κρατικών φορέων με αντικείμενο το  Κυνήγι είναι ένα ακόμη από τα Ελληνικά παράδοξα.
 
Θα μπορούσαν να υποβάλλουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Διεύθυνση Αισθητικών Δασών Δρυμών και Θήρας, η οποία και θεσμικά θα πρέπει να εισηγηθεί προς το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών το θέμα Θήρας και Ρυθμιστικής.
 
Η εισήγηση της Διεύθυνσης Αισθητικών Δασών Δρυμών και Θήρας προς το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών, που βασίζεται όπως κάθε χρόνο σε πραγματικά στοιχεία και μελέτες των Κυνηγών, επικαιροποιημένες και όχι περασμένων δεκαετιών, θα πρέπει να είναι αυτή που θα καθορίσει το περιεχόμενο της Ρυθμιστικής  και όχι ιδεοληπτικές αντικυνηγετικές απόψεις διαφόρων ΜΚΟ.
 
Το ότι  αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες  διαβεβαιώνουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από την περσινή χρονιά για το θέμα της Ρυθμιστικής  θα πρέπει να μας εφησυχάζει λοιπόν ή να μας κρατά σε εγρήγορση?
 
Έτσι και αλλιώς μέχρι σήμερα όλες οι απαγορεύσεις του κυνηγιού που εφαρμόστηκαν με την Ρυθμιστική, πρώτα αποφασίστηκαν «πολιτικά» και μετά ντύθηκαν με κάποια επιστημονική ή τεχνική γνωμάτευση. Πάντα με την ευγενική προσφορά των απανταχού παρόντων ΜΚΟ.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr