ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στρατηγική επιδίωξη του κ. Τσιρώνη η οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στην Ελλάδα


Τελικά στη χώρα μας για όλα τα δεινά το τόπου υπεύθυνο είναι το INTERNET .  Ο Υπουργός κος Τσιρώνης, εκπρόσωπος του κόμματος των οικολόγων πράσινων στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπεύθυνος για το Κυνήγι, ανακάλυψε ένα καινούργιο  εχθρό.
 
Τις  κυνηγετικές ιστοσελίδες. Που παραπληροφορούν και τρομάζουν τους κυνηγούς , διασπείροντας  ψεύτικες ειδήσεις, κατά τον κο Υπουργό.
 
Δεν παραπληροφορούν οι κυνηγετικές ιστοσελίδες κε Υπουργέ. Την αλήθεια και τις διακηρυγμένες προθέσεις  των Οικολόγων Πράσινων καταγράφουν . Όπως και το Left.gr
 
Ο μεσαιωνικός σκοταδισμός, με το κυνήγι διαβολικών εχθρών και μαγισσών,  που τελευταία αποφάσισε η κυβέρνηση  να εφαρμόσει ως αποτελεσματική μέθοδο συνετισμού όσων διαμαρτύρονται, δεν ήταν δυνατόν  να μην συμπεριλαμβάνει και το κυνήγι.
 
Μόνο που ξέχασε ο κος Τσιρώνης να συμπεριλάβει στους φορείς της παραπληροφόρησης και την επίσημη ιστοσελίδα της πρώτης φοράς αριστεράς, το LEFT.GR. Ο τίτλος και μόνο με τον οποίο μια μη κυνηγετική ιστοσελίδα και μάλιστα όχι αντιπολιτευόμενη αλλά «κυβερνητική» , παρουσιάζει το θέμα  είναι  πολύ κατατοπιστικός.
 
Η κατάργηση του κυνηγιού είναι ο στόχος των οικολόγων πράσινων. Οσο και αν ο κος Τσιρώνης προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να διασπείρει αμφιβολίες για τις προθέσεις του, scripta manent. Τα γραπτά μένουν.
 Και  διαψεύδουν τον Υπουργό ότι κανείς δεν θέλει να απαγορεύσει το   κυνήγι. Το κόμμα του αυτό έχει θέσει ως στόχο και δεν το κρύβει. Δεν ακούσαμε τον κο Τσιρώνη να αποκηρύττει τις απόψεις αυτές.  
 
«Καταθέτουμε στον εθνικό διάλογο τις παρακάτω προτάσεις που στοχεύουν στην μείωση των επιπτώσεων και την σταδιακή συρρίκνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον τόπο και στο χρόνο.» 
 
«Με βάση τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας ως οικολογικό Κίνημα, θεωρούμε απαράδεκτη τη θανάτωση ζώων για ψυχαγωγία ή άθληση και υιοθετούμε ως πολιτική θέση την «οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στην Ελλάδα».
 
Μέχρι την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της κατάργησης του κυνηγιού , οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε ολοκληρωμένες πολιτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων από το κυνήγι.»http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=Ez%2bYzSE45dQ%3d&tabid=920...
 
Αυτές είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος του, όπως κατατέθηκαν στον Εθνικό διάλογο και οι προφορικές διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι στον  εθνικό διάλογο δεν έχουν κατατεθεί παρόμοιες απόψεις, είναι μόνο για τους συνειδητά αφελείς  που θέλουν ακόμη να πιστεύουν ότι ένα κόμμα με διακηρυγμένες αρχές την κατάργηση του κυνηγιού, θα …σώσει το κυνήγι.
 
Αν ήθελε ο κος Τσιρώνης να καθησυχάσει τους  κυνηγούς , να τους πείσει για τις καλές του προθέσεις  και να αποδείξει ότι η κινδυνολογία των κυνηγετικών ιστοσελίδων είναι άδικη, μπορούσε να απαντήσει ρητά και κατηγορηματικά ότι το κυνήγι θα αρχίσει στις 20 Αυγούστου και θα τελειώσει στις 28 Φεβρουαρίου. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και να μπερδευόμαστε. Με δυο κουβέντες θα έκλεινε το θέμα. Όμως παρέμεινε ανοιχτή η ημερομηνία έναρξης του κυνηγιού και μάλιστα θα εξαρτηθεί μας είπε από τις μελέτες που θα υποβληθούν.  Η κοροϊδία της υπόθεσης είναι φυσικά ότι ο κος Τσιρώνης μας διαβεβαίωσε ότι  δεν ξέρει ακόμη την ημερομηνία έναρξης, η οποία μπορεί να είναι και πριν τις 20 Αυγούστου , μπορεί όμως και μετά.
 
Τώρα μάλιστα. Ησυχάσαμε. Αυτοί που έχουν στόχο  «για την σταδιακή συρρίκνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον τόπο και στο χρόνο»  θα μας  χαρίσουν κιόλας μερικές μέρες  από τον Αύγουστο.  Καταπληκτική δήλωση, αν γινόταν κιόλας την πρωταπριλιά θα ήταν υπέροχη.
 
Το ότι όλες οι ΜΚΟ προτείνουν εδώ και χρόνια έναρξη του κυνηγιού 1 Οκτωβρίου είναι γνωστό και δεν είναι παραπληροφόρηση όταν το θυμίζουν οι κυνηγετικές ιστοσελίδες.
 
Το ότι μπορεί να μην απαγορευτεί, για την ώρα, συνολικά το κυνήγι είναι ένα ωραίο επικοινωνιακό επιχείρημα. Αν αρχίσουν οι χρονικές και χωρικές απαγορεύσεις , όπως εξ άλλου καταγράφηκαν  και στο πρόγραμμα του σύριζα, αν απαγορευτεί το κυνήγι στο 70% της υπαίθρου με όχημα διάφορες μελέτες των ΜΚΟ, αν καταργηθούν οι οργανώσεις των κυνηγών που σήμερα στηρίζουν την θηροφυλακή , αν αρχίσουν οι πονηρές ολικές «απαγορεύσεις» για την πέρδικα , το τρυγόνι και άλλα πετούμενα, τα ιδιωτικά κλειστά κυνηγετικά πάρκα κλπ αυτά θα πρέπει να τα αποδεχτούν χειροκροτώντας οι κυνηγοί επειδή δεν θα έχει απαγορευτεί το κυνήγι?
 
Που θα στοχεύουν όλα αυτά αν όχι στην εφαρμογή της   πολιτικής θέσης για οριστική κατάργηση του κυνηγιού στην Ελλάδα?
 
Ο κος Τσιρώνης είχε μια ευκαιρία στη συνέντευξη του να διαλύσει τις αμφιβολίες και να σκορπίσει την «παραπληροφόρηση» των κυνηγητικών ιστοσελίδων . Μπορούσε να δεσμευτεί ότι δεν θα εφαρμοστούν χωρικές και χρονικές απαγορεύσεις, μπορούσε να δεσμευτεί ότι το κυνήγι θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου , μπορούσε, αν δεν τον εκφράζει ως πολιτική θέση , να αποκηρύξει τους στρατηγικούς στόχους για κατάργηση του κυνηγιού. 
 
Δεν το έκανε όμως.
 
Γιατί ως  στέλεχος  του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων προφανώς πιστεύει και ο ίδιος στον διακηρυγμένο στόχο που κατέθεσε το κόμμα του στο διάλογο ,τον οποίο ο ίδιος  ξεκίνησε, «για την σταδιακή συρρίκνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον τόπο και στο χρόνο».
 
Άλλος παραπληροφορεί  κύριε Υπουργέ, όχι οι κυνηγετικές ιστοσελίδες .
Le Chasseur
Αναδημοσίευση από ihunt.gr