ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

ΙΕΚΠ Άνοιξη Γρεβενών Απορία: Δεν βασίστηκε στην κείμενη νομοθεσία η επένδυση;!!!!!

Αυτογκόλ απ' τ' αποδυτήρια για την Ιδιωτική ΕΚΠ Άνοιξης Γρεβενών

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, με το καλημέρα, ο ιδιοκτήτης ζητάει ν' αλλάξει η νομοθεσία, να καταργηθεί το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι και να περιοριστεί η θήρα μόνο εντός ΕΚΠ για να έρθει στα μέτρα της επένδυσης του!
Αναρωτιέμαι, ρητορικά βέβαια, αν οι επιχειρηματίες που επένδυσαν στην ΙΕΚΠ Άνοιξης Γρεβενών αποφάσισαν να κάνουν την επένδυση τους στα πλαίσια της κείμενης Νομοθεσίας ή όχι.
Γιατί όταν ξεκινάνε απ' τον Αγιασμό με τη δήλωση:

"Η ανεξέλεγκτη από δεκαετιών θήρα έχει μειώσει δραματικά τον ζωικό πλούτο της ελληνικής φύσης, ο οποίος αποτελεί πλούτο όλου του ελληνικού λαού, η δε λαθροθηρία έχει γίνει μάστιγα της υπαίθρου. Είναι καιρός η χώρα μας να προσαρμοσθεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα όσον αφορά στην θήρα και να την οργανώσει σε ελεγχόμενες περιοχές,ούτως ώστε ο ζωικός μας πλούτος να αναπαράγεται κανονικά και να αυξάνεται θηρευόμενος με τρόπο ελεγχόμενο και σοβαρό. Ιδού λοιπόν ένα πεδίο μεταρρυθμίσεων."
μάλλον κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους...
Αντί λοιπόν να κάνετε συστάσεις στα λογύδρια σας, περί κατάργησης του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγιού καταπλήξτε μας, αγαπητοί επιχειρηματίες, με την ποιότητα του κυνηγιού εντός της ΕΚΠ σας και κερδίστε μας σαν πελάτες. Και αφήστε αυτούς που είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή είναι τρελοί και δεν επιθυμούν να απολαύουν των υπηρεσιών σας, αλλά προτιμάνε να σπάνε τα πόδια τους κυνηγώντας τα υπόλοιπα 131.957 km2 της πατρίδας μας...
Και για να έχουμε πλήρη εικόνα, καλό είναι ν' αναφερθεί η ευτυχής, για τους επιχειρηματίες της "Άνοιξης", σύμπτωση της τροποποίησης του Δασικού Κώδικα που διέπει τις ιδιωτικές ΕΚΠ, χωρίς την οποία η έκταση δεν θα επαρκούσε για την ίδρυση της ΕΚΠ τους (Άρθρο 12 του Ν. υπ αριθ. 4164/2013). Η τροποποίηση αυτή μειώνει την απαίτηση για ελάχιστη συνεχή έκταση (της ιδιωτικής ΕΚΠ) από 5.000 στρέμματα σε 2.500 στρέμματα.
Οι ήδη ευνοημένοι απ' τις συγκυρίες λοιπόν επενδυτές, καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και όχι στις προτροπές γύρω από την περί θήρας νομοθεσία.
Λυπούμεθα μόνο, γιατί αντί να σας ευχηθούμε "Καλές δουλειές" όπως αρμόζει, η συμπεριφορά σας μας ανάγκασε να επισημάνουμε τα παραπάνω.
Aναδημοσίευση από Κυνηγετικές σελίδες