ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Επίθεση εναντίον Δασοφύλακα στην οικία του

    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίθεση εναντίον Δασοφύλακα στην οικία του
ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΩΔΙΚΩΝ ΠΤΗΝΩΝ «ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Φαίνεται ότι οι λαθρέμποροι της άγριας πανίδας μας δεν πτοούνται. Τι και αν έχουν ξανασυλληφθεί, δεν έχει καμιά σημασία. Μάλλον ο τζίρος τους κινδυνεύει από τις συνεχείς και αλλεπάλληλες συλλήψεις από τους Δασοφύλακες του Δασαρχείου Θεσ/νίκης.
Τελευταίο περιστατικό βίας εναντίον του συνάδελφου Δασοφύλακα Ρ.Α., όταν τρεις λαθρέμποροι, ωδικών πτηνών, με απειλές και ύβρεις κατά του ίδιου, της οικογένειάς του αλλά και εναντίον ονομαστικά συναδέλφων εργαζόμενων του Δασαρχείου Θεσ/νίκης, θεώρησαν ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο, νομίζοντας ότι δεν θα έχουν συνέπειες. Το θράσος τους ήταν τόσο μεγάλο που την επίθεση εναντίον του συναδέλφου, την πραγματοποίησαν στην είσοδο της οικίας του, στήνοντάς του «καραούλι» την ώρα που επέστρεφε από την δουλειά του!!!!!
Άμεσα, μετά από κλήση του συναδέλφου, κινητοποιήθηκε το τοπικό Α.Τ. το οποίο τους προσήγαγε και κατά των επιτιθέμενων κατατέθηκε σχετική μηνυτήρια αναφορά. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί σχετικά η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και η Εισαγγελία Πλημ/δικών Θεσ/νίκης.
Όλοι μαζί ως πολίτες πρωτίστως αλλά και ως εργαζόμενοι, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους περιστατικά, ενέργειες και πράξεις, όπως η άσκηση λεκτικής & ψυχολογικής βίας από τους ελεγχόμενους, λόγω των δασικών παραβάσεων που υπέπεσαν, με απόπειρες πρόδηλου εκφοβισμού, προκαλώντας ανησυχία σε ώρες και σε χώρους κατοικίας του κάθε Δημόσιου Υπαλλήλου και της οικογένειας του, θέλοντας εν γνώση τους κάποιοι να προκαλέσουν αρνητικό αποτέλεσμα και μάλιστα με τέτοιο περισσό θράσος. Δεν θα τους περάσει. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.
Είναι πλέον φανερό ότι τα περιστατικά βίας εναντίον Δασικών Υπαλλήλων λαμβάνουν διαστάσεις Far West. Οι Δασοφύλακες προσπαθούν να προστατέψουν την Δημόσια Περιουσία κάτω από ειδικές και επικίνδυνες συνθήκες. Εργαζόμενοι με συνεχείς περιπολίες απόγευμα και βράδυ και με αμοιβές πείνας, με δικά μας Ι.Χ. πολλές φορές χωρίς να αποζημιωνόμαστε, επειδή τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα δεν έχουν καύσιμα, εμείς συνεχίζουμε να προσφέρουμε.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την Διοίκηση, όλα βαίνουν καλώς. Με μηδαμινή χρηματοδότηση και ψεύτικες υποσχέσεις θα συμβάλουν στην πάταξη των παράνομων φαινομένων.
Ως είθισται, οι απλήρωτοι και χαμηλόμισθοι Δασοφύλακες θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
syllogos dasofylakon kentrikis makedonias
 
Αναδημοσίευση από dasarxeio.com