ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ντροπή και αίσχος! Βγήκε νύχτα για κυνήγι και σκότωσε 3 λαγούς!!!!

   
lagos2
Συνελήφθη, 30χρονος Έλληνας, για παράνομη θήρα στο Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία θηράματα, κυνηγετικό όπλο και προβολέας.

Ντροπή και αίσχος, δεν υπάρχουν λόγια, μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Η νυχτερινή λαθροθηρία αποδεκατίζει κάθε χρόνο, κυρίως στο ξεκίνημα της κυνηγετικής περιόδου, σημαντικό μέρος του πληθυσμού των λαγών. Συχνά, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση της έκδοσης άδειας θήρας, χωρίς έξοδα για λαγόσκυλα (διατροφή, εμβόλια, σήμανση, κ.λπ), χωρίς έξοδα για καύσιμα, ζωσμένοι με ένα προβολέα εγκληματούν άνανδρα θηρεύοντας σε μια νύχτα περισσότερους λαγούς από όσους ένας νόμιμος κυνηγός σε πολλές κυνηγετικές εξόδους.
Αυτό συνέβη, χθες τα ξημερώματα, όταν ένας 30χρονος Έλληνας συνελήφθη για λαθροθηρία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης θήρας και παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τα όπλα.
Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών, από θηροφύλακες του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου. Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία παράνομα θηράματα (λαγοί), κυνηγετικό όπλο και φυσίγγιο, διάφορα κυνηγετικά είδη (σακίδιο), προβολέας και μπαταρία.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
Πληροφορίες από: http://www.cretalive.gr
Αναδημοσίευση από dasarxeio.com
Εμείς να συμπληρώσουμε ότι όσο  η δασική νομοθεσία παραμένει ίδια και όσο τα πρόστιμα περνάνε μέσα από τα δικαστήρια που λόγω φόρτου εργασίας παραγράφουν τις υποθέσεις λαθροθηρίας  με εντολή Υπουργού, οι λαθροθήρες θα αλωνίζουν εις βάρος κάθε νόμιμου κυνηγού.(πρόσφατη παραγραφή Αύγουστος του13) 
Αν όμως το πρόστιμο που θα ήταν τσουχτερό βεβαιωνόταν αμέσως στον λαθροθήρα και στην αρμόδια ΔΟΥ χωρίς τον (μεσάζοντα) που λέγεται δικαστήριο τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα κατά την ταπεινή μας άποψη!!!