ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πεζοπορικό τριήμερο στην Άνδρο από την «Trace Your Eco» και το «Andros Routes»

 

10325629_1429333567322821_2626581063295931642_n
Η «Trace Your Eco» σε συνεργασία με τους ανθρώπους που τρέχουν τις δράσεις » Andros Router»  και συνεισφέρουν στη διατήρηση, ανάδειξη και επέκταση του δικτύου των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου διοργανώνει ένα απολαυστικό τριήμερο στο καταπράσινο Κυκλαδονήσι της Άνδρου.
Σας προσκαλούμε να περπατήσετε μαζί μας και να γνωρίσετε από κοντά τη μοναδικότητα του Ανδριακού τοπίου, τον φυσικό πλούτο που για αιώνες διαμόρφωσε η αφθονία νερού και η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης,
Η Άνδρος θεωρείται ένα από τα καλύτερα νησιά της Ελλάδος για πεζοπορία καθώς η ορεινή φύση και η αφθονία νερού που το νησί διαθέτει=μικρά ποτάμια συνεχούς ροής,ρεματιές,πηγές=προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία.
Είναι ένα νησί που σχεδόν όλη του την επιφάνεια διατρέχουν οροσειρές κι ανάμεσα του ρέματα και εύφορες κοιλάδες
Η πεζοπορία στην Άνδρο σε ανταμείβει καθώς ο υδάτινος πλούτος ,τα καταπράσινα τοπία και το έντονο ανάγλυφο δημιουργούν και κρύβουν διαρκώς εκπλήξεις για τον περιπατητή.
Μοιάζει απίστευτο για ένα Κυκλαδονήσι κι όμως στην Άνδρο μπορεί κανείς να βρει μικρούς καταρράκτες!
Γραφικοί περίπατοι ανάμεσα σε απομεινάρια παλαιών γεφυριών,νερόμυλων,αγροτικά κονάκια,αλώνια και απίστευτη ποικιλία ξηρολιθιών, ένα τοπίο κυριολεκτικά χειροποίητο αυτό της Άνδρου δημιουργεί αισθήματα θαυμασμού!
Η πεζοπορία θα σας χαλαρώσει και θα σας αναζωογονήσει αλλά θα σας δώσει και τη δυνατότητα να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και της παραδόσεις του τόπου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα
Παρασκευή 27 Ιουνίου
.Αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας και άφιξη στο λιμάνι του Γαυρίου
Μεταφορά και διαμονή στο Νημπορειό σε ξενώνα κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, τη γραφική Χώρα με τα νεοκλασικά αρχοντικά..
Για όσους θελήσουν να μείνουν με σκηνές έχουμε κανονίσει να στηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε κατάφυτο κτήμα με λεμονιές με τουαλέτα και νερό Απόσταση 10 λεπτά περπάτημα από τη Χώρα.[με κόστος κατά άτομο 10 ευρώ
Ενημέρωση για το πρόγραμμα μας και βόλτα στη χώρα.
Σάββατο 28 Ιουνίου
Μετά το πρωινό μας με τοπικά προϊόντα θα
μεταφερθούμε στο γραφικό οικισμό της Βουρκωτής όπου θα ξεκινήσει η εντυπωσιακή διαδρομή μας παράλληλα με τον μεγαλύτερο σε ροή ποταμό της Άνδρου Άχλα, προς την ομώνυμη μοναδική παραλία και τον σημαντικό υγρότοπος.
Κατά μήκος της θα συναντήσουμε καλοφτιαγμένα κονάκια, το υπέροχο τοξωτό γεφύρι του Άχλα, μικρούς καταρράκτες, ενώ θα περάσουμε από την Μονή Αγίου Νικολάου και θα καταλήξουμε για μπάνιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Άνδρου.
Φαγητό σε αγροτικό κονάκι! Επιστροφή στη Χώρα με καραβάκι το απόγευμα.
Απόσταση : 9,4 χλμ., Διάρκεια πορείας :4.30 ώρες, Βαθμός δυσκολίας : μεσαίος
Κυριακή 29 Ιουνίου
Πρωινό και ετοιμαζόμαστε να κάνουμε την διαδρομή Νημπορειό-Υψηλού-Αποίκια-καταράκτες Πυθάρας-Στενιές-παραλία Γιάλια και επιστροφή στο Νημπορειό
Πρόκειται για μια κυκλική κατάφυτη διαδρομή, διερχόμενη δύο εύφορων κοιλάδων και ρεματιών,των Λουριών και των Ευρουσιών,Θα περάσουμε από τους σημαντικούς οικισμούς της ναυτικής και αγροτικής Άνδρου, Στενιές και Αποίκια .Θα απολαύσουμε αξιόλογες εναλλαγές τοπίου και πλούτο μνημείων.Θα συναντήσουμε το γεφύρι των Αποικιών,τα ιαματικά νερά της Σάριζας,των Πύργο του Αγαδάκη και του Μπίστη το τοξωτό γεφύρι του Λέοντως και το προ-βιομηχανικό μνημείο.το νερόμυλο του Εμπειρίκου η "Φάμπρικα".θα καταλήξουμε στην παραλία Γιάλια για μπάνιο.Επιστροφή στο Νημπορειό.
Απόσταση : 9,4 χλμ., Διάρκεια πορείας : 3,5-4 ώρες, Βαθμός δυσκολίας : μέτριος
Τέλος προγράμματος-Απόγευμα αναχώρηση.
Το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ
Περιλαμβάνει
Διαμονή για 2 βράδια με πρωινό σε ξενώνα μέσα σε κατάφυτο κήπο με λεμονιές
2 Συνοδούς βουνού για το περπάτημα μας και τις 2 ημέρες στο νησί
Την μεταφορά μας καραβάκι από την παραλία της Άχλας στη χώρα
1 γεύμα το Σάββατο βράδυ σε κτήμα με λεμονιές!
Καθώς και την οργάνωση τις εκδρομής
Υ΄Γ.1 Για όσους θελήσουν να μείνουν με σκηνές το κόστος είναι 80 ευρώ
Υ΄Γ.2 Στο κόστος δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά από και προς το λιμάνι του Γαυρίου[υπάρχουν συνεχείς δρομολόγια με το τοπικό ΚΤΕΛ για την Χώρα-κόστος 4 ευρώ]
Λόγω περιορισμένων θέσεων στων ξενώνα δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή μέχρι αρχές Ιουνίου
Ο αριθμός τραπέζης για την κατάθεση προκαταβολής είναι :
IBAN GR 3501107940000079460570983 στην Εθνική τράπεζα (Τσιαλίκης Στέλιος)
(μετά την κατάθεση παρακαλούμε να μας ενημερώσετε)
Για περισσότερες πληροφορίες στα email: traceyecoM@gmail.com
steltsia@gmail.com
τηλ: 6977307502Vodafon- 6978211712 WHAT»S UP
Από ANDROS PORTAL