ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μπίζνες Καλά Οργανωμένες !!!


Ρακιντζής: Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη
Οι οικολογικές οργανώσεις (ΜΚΟ) εδώ και αρκετά χρόνια μέσω διάφορων ευρωπαικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπακή Ένωση και το Ελληνικό Κράτος (όπως το LIFE και το INTERREG)έχουν καταφέρει και εισπράττουν τεράστια ποσά για μελέτες και δράσεις τα αποτελέσματα των οποίων στην καλύτερη δεν είναι ορατά.
Οι μοναδικές πηγές στις οποίες ΚΑΠΟΙΑ από αυτά τα ποσά δημοσιοποιούνται είναι οι επίσημες ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας &Κλιματικής Αλλαγής όπως και της Ευρωπαικής Ένωσης.Παρακάτω παραθέτονται λίγα(υπάρχουν πάρα πολλά) από αυτά τα προγράμματα έτσι όπως έχουν αναρτηθεί στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες ,ώστε να σχηματίσετε άποψη για αυτούς που εισπράττουν  για το περιβάλλον σε αντίθεση με αυτούς που προσφέρουν στο περιβάλλον(κυνηγοί) χωρίς να εισπράττουν ούτε ενα ευρώ,προσφέροντας εθελοντική εργασία και 8με 9 εκατομύρια ευρώ ετησίως με την έκδοση αδειών θήρας  στο πράσινο ταμείο του κράτους και 14.000.000ευρώ στις οργανώσεις τους για την θηροφυλακή και για φηλοθηραματικές δράσεις.

Ελληνικές προτάσεις που επιλέχθηκαν για το έτος 2007(έως σήμερα τα ποσά αυτά έχουν αυξηθεί)

Ελληνική ορνιθολογική εταιρεία 1.768.442 για την διατήρηση του θαλασσοκόρακα και του αιγαιόγλαρου στην Ελλάδα.(στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει μέσω του LIFE και ο Δήμος Άνδρου)

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 2.270.468 για την αποκατάσταση των δασών Μαύρης Πεύκης στον Πάρνωνα

Μεσογειακό ΑγρονομιόΙντσιτούτο Χανίων 1.125.908
για τη συντήρηση των παράκτιων αμμόλοφων με είδη Αρκεύθων στην Κρήτη και το Νότιο Αγαίο.

Ορνιθολογική εταιρεία 1.160.370 για την προστασεία του Μαυροπετρίτη
(συμμετοχή του Δήμου Άνδρου μέσω LIFE)

WWF HELLAS 1.556.345 για την διατήρηση των θηραμάτων των πτηνών στο δάσος της Δαδιάς του Εθνικού δρυμού Ολύμπου.

Τα παραπάνω είναι λίγα από αυτά που τα λέγαμε εδώ και αρκετά χρόνια πρίν σαν Κυνηγετικές οργανώσεις αλλά οι περισσότεροι έκαναν οτι δεν καταλάβαιναν και έρχονται τώρα οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα να μας πουν αυτά που λέγαμε τότε!!
"Ζητούσαμε στοιχεία από τις εφορίες για περίπου 3000!!!ΜΚΟ που έχουν ιδρυθεί την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα και διαπιστώνουμε από τις αρχικές ενδείξεις ότι μόνο το 10%από αυτές χρηματοδοτούνται κανονικά τηρούν παραστατικά και δεν προχωρούν σε παράνομες ενέργειες.
Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο γενικός επιθεωρητής Λέανδρος Ρακιντζής σχετικά με το σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Στο ίδιο ποσοστό παρανομίας αναφέρεται μιλώντας στην εφημερίδα και ο παραιτηθείς για αυτό το λόγο το 2002 πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Ζαφειρόπουλος που σημειώνει ότι είχα ζητήσει να μην δίνονται χρήματα σε ΜΚΟ αν δεν πιστοποιηθούν και δεν έχουν μια δεδομένη εμπειρία τριών ετών στα έργα που εμφανίζονταν να διεκπεραιώνουν, όμως δεν είχα εισακουσθεί"
Μάλλον Κύριε Υφυπουργέ δεν θα είσαστε στο Άρμα της Πράσινης Ανάπτυξης και των ΜΚΟ εσείς!!!