ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο Δήμαρχος Ανδρου είναι ο νέος πρόεδρος του Δικτύου Δάφνη.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 διεξήχθη στην Ερμούπολη Σύρου Ευρωπαϊκό-Διαμεσογειακό Συνέδριο με θέμα «Το Σύμφωνο των Νησιών και ο Ρόλος των Νησιωτικών Αρχών στον Αειφόρο Ενεργειακό Σχεδιασμό«.

Στο σημαντικό αυτό συνέδριο αναλύθηκαν θέματα αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης των νησιών της Μεσογείου, καθώς και ο ενεργειακός σχεδιασμός τους. Επίκαιρη ήταν η ομιλία του Δημάρχου Ανδρου Γιάννη Γλυνού, ο οποίος παρουσίασε προτάσεις και καλές πρακτικές από τον ευρωπαϊκό χώρο, σχετικά με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών σε ενεργειακά έργα.

Στη λήξη του συνεδρίου έγινε η τελετή υπογραφής του «Συμφώνου των Νησιών«, μιάς νέας Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας (σε συνέχεια του «Συμφώνου των Δημάρχων«), που στοχεύει στην ανάδειξη των νησιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως αυτοτελών και ιδιαίτερων συστημάτων, που δεσμεύονται να προωθήσουν δράσεις αειφορίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, με έμφαση στην ποιότητα και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Επίσης, την ίδια μέρα, η γενική συνέλευση του Δικτύου Δάφνη, εξέλεξε ως νέο Πρόεδρο, τον Δήμαρχο Άνδρου Γιάννη Γλυνό. Η ΔΑΦΝΗ είναι μιά ένωση, ένα δίκτυο, νησιώτικων Δήμων, η οποία μέσω των οργάνων και της λειτουργίας της επιθυμεί να συμβάλει:

α) στη διατήρηση και προστασία του αιγαιοπελαγίτικου περιβάλλοντος το οποίο αποτελεί βασικό οικονομικό πόρο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο,

β) στην ενδυνάμωση του ρόλου της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης των νησιών,

γ) στη διαμόρφωση μέσα από το διπλό σύστημα στοχοθετήσεων και ελέγχων, των προϋποθέσεων για υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των νησιών εκείνων που στοχεύουν στην πιστοποίηση της ποιότητας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού,

δ) στη δημιουργία των βάσεων για επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των νησιών του Αιγαίου σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Η ανάδειξη του Γιάννη Γλυνού στην προεδρία της Δάφνης, αναμένεται να προσδώσει νέα ώθηση, τόσο στους σκοπούς της, όσο και στην προσπάθεια μιάς ολοκληρωμένης αειφορικής προσέγγισης γιά την ανάπτυξη της Ανδρου.

Τέλος, στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Ανδρου Γιάννης Γλυνός παραχώρησε συνέντευξη στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ«, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στήν ιστοσελίδα ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.
______________________________________

Σχετικός σύνδεσμος "ΔΑΦΝΗ" δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου.