ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πρόγραμμα βελτίωση βιοτόπων 2010.

Στα πλαίσια του προγράμματος «βελτίωση βιοτόπων 2010» το οποίο χρηματοδοτείται 100% από την ‘Δ κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος & Νήσων, ο κυνηγετικός σύλλογος Άνδρου προτίθεται να πραγματοποιήσει σπορές κριθαριού σε αγροτεμάχια με σκοπό τον εμπλουτισμό της χλωρίδας
Τα αγροτεμάχια που θα καλλιεργηθούν θα πρέπει να πληρούν τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.
- Να μην αποτελούν δασική έκταση. (Νόμος 998/79)
- Να έχουν ελάχιστή έκταση 500τμ και μέγιστή μέχρι 1.000 τμ, αφόρα εμβαδό καλλιεργήσιμης έκτασης και όχι συνολικό εμβαδό ακινήτου.
- Να μην βρίσκονται επί κεντρικής επαρχιακής η δημοτικής οδού.
- Να βρίσκονται επί δρόμου ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση με γεωργικό ελκυστήρα.
- Αν έχουν διαβάθμιδες ( αμασιές ) να είναι μέγιστου ύψους 1,50 μέτρου και ελάχιστού πλάτους 3,00 μέτρων, επίσης η επικοινωνία και η δίοδο μεταξύ των διαβαθμίδων να γίνεται με ράμπα ώστε να διέρχεται με ασφάλεια γεωργικός ελκυστήρας.
- Να έχουν κλίση έως 20 %.
- Να μπορούν να ελέγχονται οπτικά εξ αποστάσεως κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες,
- Να είναι επαρκώς περιφραγμένα ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής.
- Να μην βόσκουν αιγοπρόβατα και λοιπά οικόσιτα ζώα εντός του ακινήτου μέχρι την έναρξη την αντιπυρικής περιόδου 2011 (1-4-2011)
- Να απέχουν άνω των 500 μέτρων από τον πλησιέστερο οικισμό.
Διευκρινίζονται,
- Ο Κυνηγετικός σύλλογος ΔΕΝ μισθώνει ακίνητα, η παρούσα πρόσκληση γίνεται για ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση και αφορά το έτος 2010 και μόνον αυτό.
- Ο παραχωρητής ΔΕΝ επωμίζεται κανένα κόστος.
- Η σπορά θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά μόνον για το έτος 2010, χωρίς καμία απαίτηση η υποχρέωση από τον κυνηγετικό σύλλογο Άνδρου και αντιστρόφως, παρά μόνο της μη βόσκηση αιγοπροβάτων και οικόσιτων ζώων εντός τωνακινήτων από τους ιδιοκτήτες.
- Θα προτιμηθούν ακίνητα που έχουν φυσικές πηγές, η βρίσκονται κοντά σε αυτές, καθώς και ακίνητα που βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
- Η επιλογή των ακινήτων θα γίνει σε δύο στάδια,
Αρχικά με αξιολόγηση του διοικητικού συμβουλίου και στην συνέχεια κατόπιν αυτοψίας παρουσία του ιδιοκτήτη και εκπρόσωπου του διοικητικού συμβουλίου του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου.
- Μετά την σπορά του ακινήτου θα τοποθετηθεί πινακίδα η οποία θα περιγράφει, το έργο, τον χρηματοδότη και τον εκτελεστή αυτού.

Όσοι επιθυμούν να παραχωρήσουν αγροτεμάχιο στο κυνηγετικό σύλλογο Άνδρου με σκοπό την σπορά του για το έτος 2010, παρακαλούνται να προσκομίσουν στο γραφείο του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου στην Χώρα της Άνδρου τα ακόλουθα δικαιολογητικά.
Α) φωτοαντίγραφό τίτλων ιδιοκτησίας η μισθωτήριου.
Β) βεβαίωση δασικής υπηρεσίας ότι το ακίνητο ή τμήμα αυτού ( κομμάτι που θα σπαρθεί) δεν αποτελεί δασική έκταση.
Γ) φωτοαντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος.
Δ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ιδιοκτήτη.
Αιτήσεις θα γίνονται δέκτες καθημερινά από τις 9.00 έως τις 12.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 20 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και 15 Οκτωβρίου στα γραφεία του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου στην Χώρα της Άνδρου.