ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Τσιρώνης, ο πόντιος πιλάτος του υπουργείου περιβάλλοντος!!!!


Το Γενάρη του 2015, πολλοί κυνηγοί ανησύχησαν πως η ανάληψη της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  θα σηματοδοτούσε αυθαίρετους περιορισμούς και απαγορεύσεις στο κυνήγι. Η ανησυχία αυτή, οφειλόταν στο δήθεν οικολογικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, τον εναγκαλισμό του με τους δογματικά αντικυνηγούς Οικολόγους Πράσινους και το φλερτάρισμά του με τα διάφορα ζωοφιλικά σωματεία και τους αντικυνηγούς χορτοφάγους.
 
Οι ανησυχίες αυτές επιβεβαιώθηκαν και τον Αύγουστο του 2015, υπήρξε έντονη αναστάτωση για την έκδοση της ρυθμιστικής. Ο κ. Τσιρώνης αρνούνταν πεισματικά να συναντηθεί με την Κ.Σ.Ε., γεγονός το οποίο μόνο σαν προκλητική απαξίωση θα μπορούσε να εκληφθεί, από τους 200.000 Έλληνες κυνηγούς που εκπροσωπούνται από την Κ.Σ.Ε.
 
Η όλη αδιαφορία από πλευράς Υπουργού, είχε σαν αποτέλεσμα τότε την αποστολή δεκάδων  επιστολών από πλήθος πολιτικών φορέων (Βουλευτές, Δημοτικά Συμβούλια κ.λ.π.) προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι επιστολές αυτές, ενίσχυσαν σημαντικά τις απολύτως τεκμηριωμένες θέσεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σε ότι αφορά το κυνήγι και τις σχετικές με αυτό αποφάσεις που πρέπει να εκδοθούν.
 
Η αρχική ρυθμιστική που κυκλοφόρησε αρχές Αυγούστου του 2015, αφαιρούσε τέσσερα αν θυμάμαι καλά είδη θηρεύσιμων πτηνών. Στη συνέχεια και μετά από τεράστιες πιέσεις και δουλειά που έπεσαν εκ των πραγμάτων στην πλάτη της Διοίκησης και των εργαζομένων της Κ.Σ.Ε., φτάσαμε στο περιοριστούν οι απώλειες και να αφαιρεθεί τελείως μόνο η φλυαρόπαπια από τον πίνακα θηρεύσιμων ειδών και να απαγορευτεί η θήρα άλλων πέντε ειδών (σαρσέλα, χουλιαρόπαπια, τσικνόπαπια, νερόκοτα και μπεκατσίνι) το πρώτο δεκαήμερο Φλεβάρη σε σχέση με τη  Ρυθμιστική του προηγούμενου έτους.
 
Ο κ. Τσιρώνης, απολογήθηκε τότε στο αλαλάζον οικολογικό κοινό του πως δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να κάνει τις «απαραίτητες» μεταρρυθμίσεις και πως την επόμενη χρονιά θα ανταποκρινόταν στις αντικυνηγετικές υποχρεώσεις του.
 
Βγήκε λοιπόν η ρυθμιστική πέρυσι, βγήκαμε κι εμείς για κυνήγι να ξεσκάσουμε και να ξεχαστούμε. Ο υπουργός μας όμως, μας την είχε στημένη (όπως προφανώς τον είχαν δασκαλέψει αυτοί οι αόρατοι γνωστοί άγνωστοι που κινούνται εντός εκτός και επί τα αυτά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, οι οποίοι  μας κάνουν τη ζωή χωρίς λόγο δύσκολη και τους οποίους καλό θα ήταν κάποτε να γνωρίσουμε από κοντά να τα πούμε ένα χεράκι).
 
Δέκα Μαρτίου του 2016, με το που τελείωσε και επίσημα η κυνηγετική περίοδος, ξεκίνησε η παράσταση «ο καραγκιόζης στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι».
 
Και τι δεν είπανε. Και τι δεν ακούσαμε. Και δώσε πόνο οι «οικολόγοι». Είναι εκ των ουκ άνευ η απαγόρευση της Πετροπέρδικας είπε ο Παπακωνσταντίνου της Ορνιθολογικής, αποδεικνύοντας με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο αυτό το οποίο οι κυνηγοί γνωρίζουν εδώ και καιρό: πως από επιστημονική άποψη, η ορνιθολογική σε ότι αφορά το κυνήγι και τα θηρεύσιμα είδη είναι για τα μπάζα. Ενώ δεν έχει καμία έρευνα στη διάθεσή του ο Παπακωνσταντίνου, και ενώ αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει πως μοιάζει η πετροπέρδικα, είχε το θράσος να δηλώσει στο πλέον επίσημο επίπεδο πως η απαγόρευση του κυνηγιού της είναι «εκ των ουκ άνευ».
 
Αφού όλοι κατήγγειλαν την παράσταση του καραγκιόζη που πήγε στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι, ο κ. Τσιρώνης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και έβαλε το πρωτοπαλίκαρο της αντικυνηγετικής «συνιστώσας» των δασικών, τον κ. Ντινόκα, να συντονίσει το διάλογο παρωδία. Ο κ. Ντινόκας βέβαια, ο οποίος απ’ ότι μαθαίνουμε δρα αποκλειστικά υπογείως ενάντια στο κυνήγι, δεν θέλησε να εκτεθεί στα φώτα της δημοσιότητας και δήλωνε αναρμόδιος στις περισσότερες ερωτήσεις.
 
Ο υποτίθεται αρμόδιος λοιπόν κ. Τσιρώνης, ξεκίνησε ένα διάλογο παρωδία για το κυνήγι, από τον οποίο αποχώρησε πριν καλά καλά ξεκινήσει, για να βάλει κάποιον αναρμόδιο (αν και απολύτως αρμόδιο για τους αντικυνηγούς). Και τα παλικάρια εκεί στις ΜΚΟ και τους οικολόγους πράσινους, θέλανε και να κόψουν από το κυνήγι με τέτοιες διαδικασίες τις οποίες εμμέσως επικυρώσανε με τη στάση τους.
 
Πίσω και πάνω από όλα αυτά βέβαια, υπήρχε και υπάρχει ακόμη το άγρυπνο βλέμμα του κ. Τσιακίρη, που επιλέχθηκε ως σύμβουλος θήρας του Τσιρώνη, και στο βιογραφικό του γράφει υποψήφιος των οικολόγων πράσινων και σημαίνον στέλεχος της ορνιθολογικής.
Και πίσω και πάνω από τον Τσιακίρη, δε μπορεί παρά να υπάρχουν και μερικά άλλα άγρυπνα βλέμματα που προσπαθούν αποτυχημένα εδώ και χρόνια (και αυτή είναι η μεγαλύτερή μας νίκη) να κόψουν από το κυνήγι με χειρισμούς τόσο ευτελείς όσο ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι, και ανθρώπους τόσο «σχετικούς» με τη  θήρα, όσο ο κ. Τσιρώνης και ο κ. Ντινόκας.
 
Φέτος το έργο επαναλήφθηκε με τη Ρυθμιστική και σε πείσμα των καιρών και των απανταχού αντικυνηγών βγήκε μία Ρυθμιστική με ελάχιστες αν και υπολογίσιμες απώλειες.
 
Οι οικολόγοι πράσινοι βρίζουν τον δικό τους κ. Τσιρώνη και το πρωτοπαλίκαρο του,  σύμβουλος «αντιθήρας», ο κ. Τσιακίρης, όπως διαβάζουμε στα «Κυνηγετικά Νέα» τον «δίνει στεγνά» για την έκδοση της Ρυθμιστικής.
 
Οι κυνηγοί από την άλλη βιώσαμε μία απίστευτη και προκλητικά  αυθαίρετη ομηρεία και τρομοκρατία σχετικά με το αν θα κυνηγήσουμε φέτος και πότε, ενώ η έκδοση των σχετικών αποφάσεων μόλις τρείς μέρες από την έναρξη στις είκοσι Αυγούστου προκάλεσε πρωτοφανή αναστάτωση και πρακτικές δυσκολίες στη διαδικασία της ανανέωσης των αδειών θήρας στους Συλλόγους και τα Δασαρχεία.
 
Ο κ. Τσιρώνης κατάφερε το ανεπανάληπτο: να δυσαρεστήσει τους πάντες και κυρίως το να αποδείξει περίτρανα το αν και κατά πόσο είναι αρμόδιος για τη θέση που κατέχει σε ότι αφορά το κυνήγι.
 
Αν και όλα αυτά μας βγάλανε στην κυριολεξία το λάδι, υπάρχει φέτος μία άκρως σημαντική λεπτομέρεια την οποία ίσως δεν έχουν αντιληφθεί πολλοί. Η Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι, φέρει για πρώτη φορά την υπογραφή του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών. Η εγκυρότητα των άκρως τεκμηριωμένων θέσεων των κυνηγών όπως αυτές εκφράζονται από την αρμόδια Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, επικυρώθηκαν δηλαδή με τον πλέον θεσμικά επιστημονικό τρόπο, και αυτό δημιουργεί ισχυρότατο προηγούμενο για το τι μέλλει γενέσθαι από του χρόνου και μετά.
 
Επειδή όμως έχουμε ήδη καεί στο χυλό, πρέπει να φυσάμε και το γιαούρτι. Θα πρέπει όλοι μας ειδικά φέτος να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο Άρτεμις και να είμαστε από κοντά στους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μας με συνεχή ενημέρωση, έτσι ώστε του χρόνου, οποιαδήποτε αντίστοιχη επίθεση δεχτούμε να είμαστε ακόμη πιο ικανοί να την αντιμετωπίσουμε.
 
Le Chasseur
Αναδημοσίευση από Ihunt.gr