ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Υγιέστατα τα κουτάβια "του σωλήνα"!!!!!!!!



Υγιέστατα τα κουτάβια "του σωλήνα"











Η γέννηση των πρώτων κουταβιών "του σωλήνα" είναι πλέον γεγονός, με επτά κουταβάκια να είναι υγιέστατα και απολύτως φυσιολογικά, καθώς διανύουν τον πέμπτο μήνα της ζωής τους. 

«Ανασηκώσαμε ο καθένας από ένα μωρό και αρχίσαμε να τα τρίβουμε με κάτι μικρές πετσέτες. Αμέσως τα μικρά πήραν ανάσα και αρχίσαν να κουνιούνται και να κλαίνε», λέει ο δρ Αλεξάντερ Τράβις, επικεφαλής του εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικής Μπέικερ της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κορνέλ. «Τα μάτια τους ήταν κλειστά. Αλλά ήταν πολύ γλυκά, πραγματικά τρισχαριτωμένα. Αμέσως τα εξετάσαμε για να δούμε ότι είναι καλά και ότι αναπνέουν». Τα κουταβάκια γεννήθηκαν στις 10 Ιουλίου. Σήμερα είναι πέντε μηνών και παραμένουν υγιέστατα, άτακτα και πολύ παιχνιδιάρικα.
Στην πραγματικότητα, είναι ημίαιμα, αφού προέρχονται από λαμπραντόρ, μπιγκλ και κόκερ σπάνιελ. Τα έξι υιοθετήθηκαν αμέσως και ζουν με τις οικογένειές τους, ενώ ένα θηλυκό παρέμεινε στο εργαστήριο, προκειμένου να αποκτήσει τα δικά του κουτάβια. Η γέννηση σκύλου με τεχνητή γονιμοποίηση αποτέλεσε τον στόχο πολλών επιστημόνων, αλλά επί χρόνια οι προσπάθειες αποτύγχαναν. «Η βιολογία του σκύλου είναι πραγματικά πολύ διαφορετική από του ανθρώπου», εξηγεί ο δρ Πιερ Κομιζόλι, φυσιολόγος. Η εγκυμοσύνη του σκύλου διαρκεί δύο μήνες, και τα θηλυκά βρίσκονται σε οίστρο μία ή δύο φορές τον χρόνο, περίοδο κατά την οποία απελευθερώνονται ανώριμα ωάρια αντί για τα ώριμα ωάρια που απαιτούνται για την τεχνητή γονιμοποίηση.
Η μελέτη για τη γέννηση των επτά «κουταβιών του σωλήνα» δημοσιεύθηκε την εβδομάδα που πέρασε στην επιθεώρηση PLOS ΟΝΕ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μέθοδος μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στην προσπάθεια διατήρησης ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, αλλά και στην αφαίρεση κάποιων δυσμενών χαρακτηριστικών από ορισμένες ράτσες σκύλου, καθώς και στη δημιουργία πειραματόζωων κατάλληλων για τη μελέτη συγκεκριμένων ανθρώπινων νοσημάτων.
Aναδημοσίευση από greekhunter.gr
Πηγή: 
kathimerini.gr