ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

9η &10η Εθνική Έκθεση Ομίλου Κυνοφίλων Σύρου 30 &31 Αυγούστου 2015

    Εθνική Έκθεση Ομίλου Κυνοφίλων Σύρου













Επιμέλεια άρθρου: 
Κωνσταντίνος Καλφόπουλος-εκτροφέας/εκπαιδευτής
Για άλλη μια χρονιά ο δραστήριος Όμιλος Κυνοφίλων Σύρου  παρά την οικονομική κρίση κατάφερε να διοργανώσει μια πολύ επιτυχημένη κυνοφιλική εκδήλωση, με 156 συμμετοχές την κάθε ημέρα,  πλέον των ειδικών εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν και τις δύο μέρες, που αυτό δείχνει και την επιτυχία της εκδήλωσης.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήμουν κοντά στην έκθεση ως εκθέτης αλλά και με τα μάτια ενός ρεπόρτερ που ασχολείται με την κυνοφιλία για να περάσει τον παλμό αυτό στους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους γεγονότα.
Στα μέσα Αυγούστου  η Σύρος είχε φορέσει τα γιορτινά της και ήταν έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο, ώστε να κάνουν τις διακοπές τους. Μέσα σ΄ αυτούς τους επισκέπτες ήταν και κυνόφιλοι απ΄ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό με ένα είδους άτυπο ραντεβού ώστε να συνδυάσουν τις διακοπές τους μαζί με τους σκύλους τους και να συναγωνιστούν ο καθένας στη φυλή του και στην κατηγορία του, ώστε τελικά η καθαρόαιμη εκτροφή του σκύλου ν΄ ανέβει ένα σκαλί πιο ψηλά.
Σίγουρα το γεγονός αυτό συνδράμει στην τοπική κοινωνία και βοηθά το νησί να γίνει πόλος έλξης για την Ευρωπαϊκή Κυνοφιλία. Ο πρόεδρος κ. Λεονάρδος Χαλαβαζής, το Δ.Σ. και όλα τα μέλη κάνουν προσπάθειες, μελέτες και προετοιμασίες πολλούς μήνες πριν ώστε αυτό το Κυνοφιλικό διήμερο να έχει την επιτυχία που πρέπει ώστε κάποια στιγμή να καταφέρει να πάρει το χρίσμα για μια Διεθνή Έκθεση Σκύλων.
Αυτό θα δώσει μια άλλη αίγλη στην όλη εκδήλωση αλλά θα καταφέρει να προσελκύσει πολύ καλούς εκτροφείς από το εξωτερικό. Φέτος το Δ.Σ. κατάφερε κάποια λάθη του παρελθόντος να τα καλύψει. Αντιμετώπισε πρόβλημα στις προηγούμενες εκθέσεις με τους άπειρους υπευθύνους στίβων, το έλυσε φέρνοντας από την Αθήνα άτομα με εμπειρία. Το δεύτερο πρόβλημα που υπήρξε τις προηγούμενες χρονιές ήταν ο ερασιτεχνικός χειρισμός των σκύλων από τους ιδιοκτήτες της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό ο Όμιλος διοργάνωσε Σεμινάριο με τον Διεθνή Κριτή κ. Γιώργο Κωστόπουλο που εξήγησε στους παρευρισκόμενους πολλά τεχνικά θέματα πάνω στην εκτροφή και τους σκύλους.
Μια άλλη μεγάλη επιτυχία, που πιστεύω ακράδαντα ότι έφερε πολύ κόσμο στην έκθεση, ήταν το γεγονός ότι το Δ.Σ. κατάφερε να κλείσει ημερομηνία και να έχει κοντά του δύο μεγάλους κριτές της Ευρωπαϊκής Κυνοφιλίας, τον κ. Γιώργο Κωστόπουλο, την κ. Olga Sinko, τον κ. Jose Homem De Mello και τον κ. Arne Foss.
Για να καταλάβουμε το μέγεθος και την τιμή μας έκαναν να κρίνουν στην Ελλάδα αυτοί οι κριτές θα σκιαγραφήσουμε λίγο το προφίλ τους. Ο κ. Jose Homem De Mello είναι εκτροφέας μιας κυνηγετικής φυλής τα bassethound.  Ζει έξω από τη Λισσαβόνα, σε ένα χωριό το Carnaxide.  Εκτροφέας και εκθέτης με την επωνυμία του εκτροφείου του «Dossete Moinhos” έχει αναδείξει στο εκτροφείο του 13 παγκόσμιους πρωταθλητές,  68 φορές 2ος καλύτερος έκθεσης, 120 φορές καλύτερος έκθεσης, 145 πρωταθλητές, 42 πρωταθλητές Πορτογαλίας, 19 πρωταθλητές Ισπανίας, 12 πρωταθλητές Γιβραλτάρ, 8 πρωταθλητές Βραζιλίας. Επίσης, είναι πρόεδρος του πορτογαλικού Club Basset Hound.
O Arne Foss ζει στη Νορβηγία, η επωνυμία του εκτροφείο του είναι «Paper Moon» και είναι εκτροφέας Ουίπετ και Μεγάλων Δανών. Επίσης, Τσιουάουα και Λαγκότο.  Το 2000 είχε το κορυφαίο Ουίπετ της χρονιάς. Έχει πάρει διακρίσεις ως ο καλύτερος έκθεσης και καλύτερος Εκτροφείων στο Club των Μεγάλων Δανών στη Νορβηγία ενώ ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Άμστερνταμ Hot Points Blue Star ήταν ιδιοκτησίας του.
Η  Olga Sinko ασχολείται με τσιουάουα, chowchow, αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν τα αγγλικά μπούλντογκ. Τα σκυλιά της κέρδισαν στην Ευρώπη υψηλούς τίτλους.
Όσο για τον κ. Γιώργο Κωστόπουλο, είναι από τους πρώτους Έλληνες κριτές, Διεθνής Κριτής Εκθέσεων Σκύλων για όλες τις φυλές και έχει κρίνει σε εκθέσεις μορφολογίας σκύλων σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το επίπεδο των σκύλων, απ΄ ότι ρωτήσαμε, για τα δεδομένα της χώρας και της συγκεκριμένης έκθεσης ήταν καλό με μικρές εξαιρέσεις. Ένα παράπονο που μας έγινε, και το λέμε όχι αρνητικά προς τον Κυνοφιλικό, είναι ότι η διοίκηση δίνει μεγάλη έμφαση στην ετήσια έκθεση μορφολογίας και δεν έχει ζητήσει να δημιουργήσει κάποιους αγώνες εργασίας, είτε το χειμώνα είτε την άνοιξη, ώστε να προσελκύσει περισσότερους Συριανούς κυνηγούς και το γενετικό κυνηγετικό κεφάλαιο που έχει αυτό το νησί.
Φέτος το βάθρο της κατηγορίας των κυνηγετικών φυλών το απέσπασε ένα κούρτσχααρ. Στη δεύτερη θέση ένα επανιέλ μπρετόν, στην τρίτη θέση ένα αγγλικό σέττερ και την τέταρτη θέση ένα αγγλικό πόιντερ.
Μια άλλη επιτυχία που πρέπει να τονιστεί, ήταν ότι η έκθεση προσέλκυσε τον απλό κόσμο που ήθελε να δει από κοντά πολλές φυλές, άλλους που ήθελαν να μάθουν για μια συγκεκριμένη φυλή ρωτώντας κάποιους εξειδικευμένους εκτροφείς ενώ άλλοι ενδιαφέρθηκαν να βρουν ειδικευμένους ανθρώπους για το πώς θα λύσουν προβλήματα συμπεριφοράς στους σκύλους τους. Αυτό είναι και η επιτυχία μιας έκθεσης, να προσελκύει κοινό, εκτός από τους καθιερωμένους εκτροφείς που συμμετέχουν σε αυτές.
Όλα αυτά για να συμβούν, εκτός από τη φλόγα και την καλή διάθεση των ανθρώπων χρειάζονται χρήματα και ένας μεγάλος χορηγός. Έτσι καμιά φορά, είτε από πρόθεση, είτε από ατυχία ξεχνάμε τον μεγάλο χορηγό. Σε αυτή λοιπόν την εκδήλωση μεγάλος χορηγός ήταν η εταιρεία Forza 10 ξηρά τροφή για σκύλουςκαι υποστηρικτής τα προϊόντα καλλωπισμού #1 AllSystems.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά μια εκτροφέα ευρωπαϊκού κύρους, που υπήρξε στο παρελθόν και στην διοίκηση του Κυνοφολικού, την κ. Μαριδέσπη Γεωργάλα, παθιασμένη λάτρης με τη ράτσα της, τα Bullmastiff, που με φιλοξένησε στην οικία της και κατάφερα να είμαι εκεί ώστε να σας μεταφέρω τον κυνοφιλικό παλμό της Σύρου. Ραντεβού λοιπόν στις 9 & 10 Ιουλίου 2016 με περισσότερους σκύλους!

Δείτε στο  http://kurzhaarverginas.blogspot.gr/ περισσότερο φωτοογραφικό υλικό!
Αναδημοσίευση από greekhunter.gr