ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Πρόβλημα στην έναρξη του κυνηγιού η καθυστέρηση δημοσίευσης των τελών αδειών θήρας

Σε απόγνωση οι κυνηγετικοί σύλλογοι και οι κυνηγοί σε όλη τη χώρα αφού μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση για τα τέλη δημοσίου των αδειών θήρας. Η απόφαση που υπογράφτηκε από τον κ. Μάρδα είναι εκτελέσιμη ΜΟΝΟ μετά τη δημοσίευσής της στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Αυτή τη στιγμή η απόφαση βρίσκεται στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στη Βουλή και περνάει από νομικό έλεγχο. Επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι το αργότερο αύριο το πρωί η απόφαση θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Η διαδικάσία δημοσίευσης την εφημερίδα της κυβέρνησης μπορεί να πάρει αρκετές ημέρες αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι διαδικασίες αναμένεται να επισπευσθούν. 
Σημαντική η βοήθεια του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Μαρκόπουλου που από το πρωί προσπαθεί να βάλει τέλος σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία των κυνηγών λίγο πριν την έναρξη. 
Να υπενθυμίσουμε ότι για να θεωρήσουν τις άδειες θήρας τα Δασαρχεία πρέπει οι τρεις αποφάσεις (ρυθμιστική, συνδρομές Κυνηγετικών Οργανώσεων και τέλη δημοσίου αδειών θήρας) να δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης και μετά να αποσταλούν στα κατά τόπους δασαρχεία.
200.000 κυνηγοί περιμένουν εναγωνίως την δημοσίευσης της απόφασης στην εφημερίδα της κυβέρνησης για να μπορέσουν να θεωρήσουν τις κυνηγετικές άδειες. Ελπίζουμε σε λίγες ώρες να τελειώσει το θέμα.
 
Κώστας Λουρής
Αναδημοσίευση από ihunt.gr