ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Στο δόκανο των δασοφυλάκων πωλητής δοκάνων


DSC04439

Κατασκεύαζε και πωλούσε αυτοσχέδιες παγίδες (δόκανα) για σύλληψη άγριων ζώων αλλά έκανε το λάθος και πιάστηκε ο ίδιος στο «δόκανο» των δασοφυλάκων.

Ο λόγος για 65χρόνο, κάτοικο Ρόδου, για τον οποίο εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν ο τελευταίος στο νησί που κατασκεύαζε και πωλούσε δόκανα για την σύλληψη άγριων ζώων. Έκανε το λάθος όμως και πήγε, με σκοπό να πουλήσει την «πραμάτεια» του, στην Γιορτή Γεωργών και Κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Ιουλίου, στην Μονόλιθο Ρόδου. Εκεί, ο δασοφύλακας της περιοχής προσποιήθηκε τον πελάτη και ενδιαφέρθηκε να αγοράσει ένα δόκανο. Στην συνέχεια, και αφού ειδοποίησε άλλους δυο δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, τον οδήγησε σε τοποθεσία εκτός οικισμού και όταν ο 65χρονος αποκάλυψε το σύνολο του «εμπορεύματος» έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για την κατάσχεση των δόκανων και σχηματίστηκε δικογραφία.
Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) δόκανα ενώ ο δράστης παραδέχτηκε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης κατασκεύαζε και πωλούσε (τιμή 120 ευρώ) τα δόκανα σε κτηνοτρόφους με σκοπό την σύλληψη αλεπούδων και κουναβιών.

Αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στους τρεις δασοφύλακες (Χουρδάκη Σ., Μαστροσαββάκη Σ. και Βρόντο Γ.) διότι ενώ το περιστατικό συνέβη Σαββάτο, που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν άμεσα με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο.