ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Προσφυγή κατά της νέας ρυθμιστικής προαναγγέλλει ο Αγγελέτος

Με ένα μακροσκελέστατο εξώδικο προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γνωστός δικηγόρος κ Άγγελος Αγγελέτος ενεργώντας ως εκπρόσωπος του σωματείου ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, προειδοποιεί τον Υπουργό να λάβει υπόψη του, ενόψει της επικείμενης έκδοσης Υπουργικής Αποφάσεως περί ρυθμίσεων θήρας για την προσεχή κυνηγετική περίοδο 2015 – 2016, μεταξύ άλλων και τα εξής:
  • Θεωρεί παράνομες και καταστροφικές για την άγρια πανίδα, τις επί 20ετίας εκδιδόμενες αποφάσεις περί ρυθμίσεως θήρας και γι’αυτό το λόγο ζητά από τον Υπουργό να μην εκδώσει ρυθμιστική απόφαση για το προσεχές «κυνηγετικό έτος 2015-2016», διότι αυτή θα είναι παράνομη.
  • Καταγγέλλει τον τέως Υπουργό κ.Χατζηγάκη ότι οι αποφάσεις του υπήρξαν αποτέλεσμα ψηφοθηρικής συναλλαγής, ενώ κατά το περιεχόμενό τους, ήταν εγκληματικές εις βάρος της πανίδας της χώρας.
  • Καταγγέλλει επίσης την Κυνηγετική Συνομοσπονδία υποδεικνύοντας ότι υποκατέστησε πλήρως το Ελληνικό Δημόσιο, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ποιος στην πραγματικότητα διοικεί το αρμόδιο Υπουργείο!
  • Οι καταγγελίες συνεχίζουν εις βάρος ΟΛΩΝ των Υπουργικών αποφάσεων περί ρυθμίσεως του κυνηγίου τις οποίες έχουν προσβάλλει, θεωρώντας ότι οι εκάστοτε αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί, ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος, παραβιάζουν χωρίς κανένα ενδοιασμό την Νομοθεσία και την Νομολογία του ΣΤ.Ε. και εγκληματούν συστηματικά σε βάρος της πανίδας και του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα ο κ.Αγγελέτος θεωρεί ότι  «εμπαίζουν» τους θεσμούς και δη αυτόν της Δικαιοσύνης!
  • Τα βέλη του όμως συνεχίζουν να έχουν και άλλους αποδέκτες, αυτή τη φορά προς την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η οποία θεωρεί ότι εδραιώθηκε κατόπιν επιρροής την οποία άσκησε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, και αποτελεί όργανο των κυνηγετικών οργανώσεων, η οποία στερείται της δυνατότητας και επιθυμίας πρόληψης και αντικειμενικής αντιμετώπισης των σχετικών παραβάσεων.
  • Η ΠΕΒΕΚΕ δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από την «ατζέντα» των αποδεκτών των καταγγελιών του κ.Αγγελέτου, την οποία καλεί καλείται να καταθέσει επισήμως τις απόψεις της,ΑΝ και πιστεύει ότι οι λόγοι συμμετοχής της στην λήψη αποφάσεων είναι υπαγορεύονται απόμικροπολιτικούς λόγους.
  • Αρνείται να δεχτεί τις επιστημονικές μελέτες των θηραματολόγων των Κυνηγετικών Οργανώσεων ως προς τους πληθυσμούς των “θηρευσίμων” ειδών, ενώ θεωρεί «κουτοπονηριά» την μελέτη για τα λεγόμενα “επιβλαβή”, τα οποία «δολίως» έχουν καταταγεί στα θηρεύσιμα είδη.
Γι’αυτούς και για ένα πλήθος άλλων λόγων που εκτείνονται σε βάθος 20ετίας (!!), ο κ. Αγγελέτος προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης κατά του Υπουργού και κατά παντός άλλου υπευθύνου για παράβαση του άρθρου 50 παρ. 4 του ΠΔ.18/1989και ζητά να μην γίνει αποδεχτή η πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την έκδοση της Νέας Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνηγετικό έτος 2015-2016.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της εξώδικης δήλωσης