ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ίδια ρυθμιστική, άλλα κόλπα...

Δεν υπάρχει χειρότερο καψόνι για τον κυνηγό που περιμένει μήνες και μετράει μέρες για την έναρξη του κυνηγιού στις 20 Αυγούστου, από το να του τύχει μια κοινωνική εκδήλωση στην οποία πρέπει να παρευρεθεί οπωσδήποτε. Και να πρόκειται για τα βαφτίσια του γιου σου ή το γάμο του ξαδέρφου σου, μπορείς τουλάχιστον να λάβεις έγκαιρα μέτρα και να βάλεις βέτο αλλάζοντας την ημερομηνία του γάμου ή της βάφτισης. Εξ άλλου οι περί την κοινωνία των κυνηγών μπορούν να αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της μέρας αυτής και πάντα φροντίζουν να εξυπηρετούν τους κυνηγούς  που αγαπούν και εκτιμούν .
Το να είσαι όμως ο «Πρόεδρος» των κυνηγών, (ένας είναι ο Πρόεδρος  και θαυμαστά τα έργα του) και να σου κλείνει το πολυθρύλητο ραντεβού γνωριμίας ο οικολόγος Υπουργός, αρμόδιος για το κυνήγι, στις 20 Αυγούστου ξεπερνά ίσως κάθε φαντασία. Ούτε ο γνωστός δικηγόρος των ζωόφιλων σωματείων δεν θα τολμούσε να σκεφτεί κάτι παρόμοιο. Να θεωρήσουμε λοιπόν ότι πετύχαμε έστω την τελευταία στιγμή μία μεγάλη ανατροπή ως κυνηγοί και τελικά θα γίνει το ραντεβού Προέδρου-Υπουργού πριν την έναρξη; 
Οι φήμες που διαχέονται στα πέριξ του Υπουργείου στενά, μας λένε ότι η τελική ημερομηνία θα είναι στις 19. Όχι του Ιουλίου, αλλά του Αυγούστου και μάλιστα αργά το μεσημέρι. Για να μην μπορεί να εκδράμει εκτός Αθήνας ο Πρόεδρος ώστε να πιάσει τα καλά καρτέρια. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο ή πρόκειται για μια τελευταία ύστατη προσπάθεια του αντικυνηγού Υπουργού μας για να διασωθούν όσα περισσότερα τρυγόνια είναι δυνατόν από τα σκάγια του Προέδρου μας.
Πρόκειται σίγουρα για τραγελαφικές καταστάσεις πουΑΝ δεν ήταν τόσο κρίσιμες και επικίνδυνες για το κυνήγι θα ήταν διασκεδαστικές. Πέντε μήνες τώρα ο Πρόεδρος και ο Υπουργός δεν μπορούν να συναντηθούν.
Εγωισμοί, υπεροπτικές συμπεριφορές, σκοπιμότητες άγνωστες εκατέρωθεν; 
Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τελικά τι συμβαίνει. Μήπως πρέπει να προσαχθούν στο ραντεβού τους βιαίως, αλλά έγκαιρα τουλάχιστον,  οι κορυφαίοι του κυνηγιού, ο Υπουργός μας και Πρόεδρος μας αντίστοιχα ή  πρέπει να ανατεθεί σε ειδική διαπραγματευτική ομάδα ειδικών να τους φέρει σε μια στοιχειώδη αλλά απαραίτητη επαφή; 
Οι μέρες για την έναρξη του κυνηγιού πλησιάζουν , η ετήσια ρυθμιστική πρέπει να ετοιμαστεί και  να δημοσιευθεί και ως απλοί κυνηγοί είμαστε στο σκοτάδι από πλευράς ενημέρωσης. Μόνο φήμες πέφτουν από παντού, σαν τις τσίχλες στους ελαιώνες  τον Δεκέμβριο, ενώ  όλοι εύχονται να είμαστε όπως πέρσι και φοβούνται τα χειρότερα.
Αν πιστέψουμε τις πληροφορίες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με την συνδρομή της ΚΣΕ, που προφανώς διατηρεί κανάλια και συνδέσμους επικοινωνίας με τα στελέχη του υπουργείου, έχουν στείλει την εισήγηση τους στον Υπουργό. Με όλες  τις μελέτες και τα επιστημονικά στοιχεία που απαιτούνται , τα οποία τους τα παρέδωσαν οι κυνηγοί, αφού είναι οι μόνοι που ασχολούνται με αυτά τα θέματα στην Ελλάδα.  
Το κρίσιμο ερώτημα που κυριαρχεί στους κυνηγούς είναι.
Θα εκδώσει ο κος Τσιρώνης την ρυθμιστική έγκαιρα και χωρίς περικοπές σε σχέση με την περσινή χρονιά , όπως είναι οι σχετικές εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων; Ιδού η απορία.
Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος δεν θα πληροφορηθεί το περιεχόμενο της ρυθμιστικής στο ραντεβού του με τον Υπουργό στις 19 Αυγούστου, αλλά όλα θα γίνουν πολύ πιο νωρίς και κυρίως θα έχουν αίσιο τέλος. Επίσης σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, τα τέλη των αδειών θα παραμείνουν τα ίδια με την περσινά. Δηλαδή : 
  • Τέλη τοπικής άδειας κυνηγιού 10 ΕΥΡΩ
  • Τέλη περιφερειακής άδειας κυνηγιού 30 ΕΥΡΩ
  • Τέλη γενικής άδειας κυνηγιού 60 ΕΥΡΩ

Έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται κάποιος άσπρος καπνός από τα κεραμίδα του Υπουργείου. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ας ευχηθούμε να μην είναι το κυνήγι που καίγεται στο βωμό των οικολόγων και των αντικυνηγών. Πάντως οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να φέρουν και αλλαγές στο ΥΠΑΠΕΝ οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν και τη ρυθμιστική.

Αναδημοσίευση ihunt.gr