ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Θηραματολόγοι καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση θηραμάτων και κατάχρηση εξουσίας!!!!!!


Με την ποινή των τριών ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε από το εφετείο της
Μπρέσια , ο υπεύθυνος σταθμού δακτυλίωσης μεταναστευτικών πουλιών και σε μικρότερη ποινή ένας συνεργάτης του μια και πέρα από το επιστημονικό τους έργο φρόντιζαν και για το τραπέζι τους. Η πρωτοφανής ιστορία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 όταν οι κατηγορούμενοι πιάστηκαν με ένα τσουβάλι πουλιά. Όμως σύμφωνα με το ερευνητικό επιστημονικό πρόγραμμα αρκούσε η σύλληψη μερικών πουλιών για την τοποθέτηση σε αυτά ειδικών πομπών που θα κατέγραφαν την διαδρομή τους. Στην συνέχεια οι θηροφύλακες ερευνώντας την υπόθεση βρήκαν και άλλα τσουβαλιασμένα πουλιά και γεμάτη την κατάψυξη με κιβώτια από καθαρισμένες τσίχλες που προορίζονταν για την σούβλα.
ΟΙ κατηγορίες εναντίον των επίορκων θηραματολόγων ήταν για κακοποίησης ζώων, υπεξαίρεση θηραμάτων και λαθροθηρία. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο προστέθηκε μετά από πρόταση του εισαγγελέα η κατάχρηση εξουσίας ενώ για την υπεξαίρεση επιβλήθηκαν αυστηρότερες ποινές. Η υπεράσπιση ανακοίνωσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, διότι η ποινή, σύμφωνα με τους δικηγόρους, ήταν υπερβολική ενώ δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες επιστήμονες
.Επιμέλεια: kynoclub.gr