Έπιασαν… λαγό στην κυριολεξία οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που σταμάτησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων– Αμπελοχωρίου. Όπως αποδείχθηκε, ήταν λαθροθήρες που κυνηγούσαν λαγούς μέσα στη νύχτα!
Το μόνο νόμιμο που είχαν μαζί τους οι δράστες ήταν τα δυο… κυνηγόσκυλά τους! Στο αυτοκίνητό τους που κατασχέθηκε, βρέθηκε ένας λαγός βάρους δυόμισι κιλών που είχαν σκοτώσει παράνομα, αλλά και τα δύο κυνηγετικά όπλα τους που ήταν ολόκληρα και όχι λυμένα όπως προβλέπεται. Μάλιστα, το ένα ήταν παραποιημένο ώστε να χωρά οκτώ φυσίγγια αντί τρία που ορίζει η νομοθεσία.
Μαζί με το θήραμα, τα όπλα, 17 φυσίγγια και μία φυσιγγιοθήκη με άλλα 30 φυσίγγια, οι θηροφύλακες κατέσχεσαν ακόμη ένα μαχαίρι με λάμα μήκους δέκα εκατοστών, δυο φορητούς πομποδέκτες με τους οποίους επικοινωνούσαν οι λαθροθήρες, τρεις μεγάλες κροτίδες που είχαν για να τρομάζουν τους λαγούς και ένα φακό με βάση προσαρμογής σε κάνη όπλου!
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που τους άσκησε δίωξη για παράνομη θήρα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και τους όρισε τακτική δικάσιμο.
Πηγή protothema
Aναδημοσίευση από e-artemis.gr