ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ : Συλλογική Μήνυση Στη Purina Για Το Θάνατο 4000 Σκυλιών!!!!!

 

Συλλογική  μήνυση που αναστατώνει τους ιδιοκτήτες σκύλων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει κατατεθεί εναντίον της εταιρείας  Nestle Purina Petcare , ισχυριζόμενη ότι μερικές τροφές  Purina Beneful συμπεριλαμβάνουν τοξικές  ουσίες, ικανές να σκοτώσουν σκυλιά,
 
Η μηνυτήρια αναφορά (17 σελίδες) ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι τα σκυλιά τους αρρώστησαν σοβαρά και / ή έχασαν τη ζωή τους με τη συγκεκριμένη ξηρά τροφή Purina Beneful, και μερικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν επομιστεί επανειλημένα κτηνιατρικούς λογαριασμούς για εξετάσεις και θεραπείες στα σκυλιά τους.
 
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται συμπτώματα όπως:εσωτερική αιμορραγία, ηπατική δυσλειτουργία ή βλάβη,έμετος,διάρροια,αφυδάτωση,απώλεια βάρους νεφρική ανεπάρκεια καθώς και  τα συμπτώματα τους.
 
Η αγωγή αναφέρει επίσης  ότι στη τροφή αυτή εμπεριέχονται επικίνδυνες τοξικές ουσίες όπως η προπυλενογλυκόλη και μυκοτοξίνες. Συγκεκριμένα η αναφορά ισχυρίζεται ότι η το προπυλένιο γλυκόλης που χρησιμοποιείται στην αυτοκινοβιομηχανία σαν αντιψυκτικό είναι ένα βασικό συστατικό στις τροφές Beneful.Local_woman_fears_dog_food_killed_her_do_2633340000_13874608_ver1.0_640_480
 
Υψηλά στελέχη της  Nestle Purina λένε ότι “η δίκη είναι «χωρίς αξία» και διεξάγετε με βάση τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με γνώμονα την παραπληροφόρηση”.  Η Purina Beneful αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να πωλείται στα ράφια των καταστημάτων.
 
Η μήνυση κατατέθηκε για πρώτη φορά από τον Frank Lucido σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια. Αναφέρει επίσης ότι  τρία από τα σκυλιά της οικογένειας του αρρώστησαν μετά από τη λήψη αποκλειστικά της τροφής Beneful για ένα χρονικό διάστημα.
 
Ο Dozer, ένα 8 χρονών αγγλικό μπουλντόγκ, υπέστη εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και βλάβες στο συκώτι του και πέθανε, λέει. Σύμφωνα με τη λίστα o Frank Lucido αναφέρει ότι άλλα δύο σκυλιά αρρώστησαν ενώ τα τάιζε μόνο με Beneful για λιγότερο από ένα μήνα.
 
Η λίστα συμπεριλαμβάνει επίσης τις τροφές: ‘Purina Beneful Health Weight’, ‘Purina Beneful Original’, ‘Purina Beneful Incredibites’, ‘Purina Beneful Healthy Growth for Puppies’, ‘Purina Beneful Healthy Smile’, ‘Purina Beneful Health Fiesta’, ‘Purina Beneful Healthy Raidance’, και ‘Purina Beneful Playful Life’.
 
Το www.allaboutdog.gr  παρακολουθεί και ενημερώνει για τις εξελίξεις.
 
 Δείτε το σχετικό δελτίο ειδήσεων: http://goo.gl/PE8Fz8
 
Η πηγή πληροφόρησης(http://www.wlwt.com/) επίσης αναφέρει: “Η μήνυση για την τοξικότητα των τροφών έχει κατατεθεί από τον Frank Lucido εναντίον της εταιρείας Nestle Purina Petcare ,όπου συμπληρώθηκε από U.S. District Court for the Northern District of California. Αν νομίζετε ότι το κατοικίδιο σας έχει υποστεί ασθένειες λόγω τροφής, επικοινωνήστε με το δικηγόρο James Young του Morgan & Morgan Litigation Group στο 813-275-5272.