ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Γέμισε νερό η Κορώνεια!!!!!!

«Σύμφωνα με μετρήσεις, η στάθμη έχει ανέβει ακόμα και σε σημεία που δεν υπήρχε καθόλου νερό, ενώ είναι από τις λίγες φορές που ο κύριος τροφοδότης της Κορώνειας, ο ποταμός Μπογδάνας, έχει συνέχεια νερό επί 3 μήνες», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμών Κορώνειας- Βόλβης, λέκτορας του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ Δήμητρα Μπόμπορη.
Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η άνοδος της στάθμης αποτελεί απλώς ένα «γέμισμα» με νερό, όπως σε ένα άδειο δοχείο, η κ. Μπόμπορη επισημαίνει ότι θα πρέπει να συμπράξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να μπορέσει, σε βάθος χρόνου, να αναπτυχθεί υδρόβια ζωή.
«Ένα καλό υδρολογικό έτος, σε συνδυασμό με έργα που πρέπει να γίνουν, μπορεί να δώσει ‘ανάσα’ στον υδροφόρο ορίζοντα», πρόσθεσε, αξιολογώντας ως πρωταρχικό έργο σωτηρίας, τον περιορισμό των αντλήσεων για την κάλυψη γεωργικών αναγκών.
«Την άνοιξη θα αρχίσουν να αντλούνται μεγάλες ποσότητες για τα χωράφια, με αποτέλεσμα να πέσει και πάλι η στάθμη του νερού», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στη Βόλβη, τόνισε ότι η στάθμη του νερού έχει ανέβει πολύ, πλημμυρίζοντας παρόχθιες περιοχές, στο δάσος της Απολλωνίας και κάποια σημεία βόρεια των χωριών Μικρή και Μεγάλη Βόλβη.
Αυξημένη είναι η στάθμη των νερών και στην λίμνη Κερκίνη, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης να καλεί, αύριο, σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με δηλώσεις του συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρου Ναζιρίδη, εντοπίζεται στη λεκάνη απορροής που είναι στη Βουλγαρία, όπου σημειώθηκαν πολλές βροχοπτώσεις και χιόνια.
«Η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει περί τα 3,5 μέτρα, κάτι που βέβαια έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Ναζηρίδης, εξηγώντας ότι για να πέσει η στάθμη, πρέπει να ανοίξουν τα φράγματα.
«Αν, όμως, «αποσυμφορηθεί» η λίμνη, η ποσότητα του νερού είναι τόσο μεγάλη που θα πλημμυρίσει κομμάτι του κάμπου των Σερρών», διευκρίνισε.
Σημαντική άνοδο της στάθμης του νερού παρατηρήθηκε και στις Πρέσπες, με τη Μικρή να έχει ανέβει 24 εκατοστά και 26 η Μεγάλη Πρέσπα.
«Για πρώτη φορά είχαμε τόσο απότομη άνοδο της στάθμης, την οποία αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά, με σταδιακή μείωση, με το θυρόφραγμα στη Μικρή Πρέσπα», αποκαλύπτει η βιολόγος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών Ειρήνη Κουτσερή, προσθέτοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την κατάσταση και λαμβάνονται άμεσα, διαχειριστικά μέτρα.
http://dasarxeio.com/
Αναδημοσίευση από e-artemis.gr