ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

24μήνες ποινή φυλάκισης και 99.000 ευρώ επειδή πέταξε 3 κουτάβια στη λίμνη!

 
 
 
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδίκασε τελικά το μεσημέρι της Πέμπτης τον 46χρονο άνδρα που συνελήφθη στις 28 Ιανουαρίου καθώς αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να πετάει στη λίμνη Τυχερού στο νομό Έβρου τρία κουτάβια το ένα εκ των οποίων πνίγηκε.

Ο δράστης δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά ούτε και ο δικηγόρος του όπως επισημαίνει το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός Αλεξανδρούπολης» και έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην με 24 μήνες ποινή φυλάκισης (με αναστολή) και χρηματική ποινή 9.000 ευρώ, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού, που χειρίστηκε την υπόθεση, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ (δηλαδή 30.000 ευρώ για κάθε κουτάβι).
Η νομοθεσία ορίζει διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται.
Παρόντες στη δίκη ήταν όμως οι φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Η επικύρωση του διοικητικού προστίμου αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της αρμόδιας Περιφέρειας και στη συνέχεια να δημοσιευτεί και στον ιστότοπο της Διαύγειας.
Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):
- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.
- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.
Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.