ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ: Θανάτωση 11.000 κορμοράνων για την προστασία των σολομών!!!!!

 

Η αμερικάνικη κυβέρνηση σκοπεύει να εξοντώσει περίπου 11.000 κορμοράνους τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να προστατέψει τους σολομούς και τις πέστροφες στην πολιτεία του Όρεγκον, όπως αποκάλυψε το Σώμα Μηχανικών του αμερικανικού στρατού.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο έλεγχος του πληθυσμού των κορμοράνων θα επικεντρωθεί στο νησί Ιστ Σαντ του Όρεγκον. Αν το σχέδιο λάβει το τελικό πράσινο φως, τότε οι υπεύθυνοι θα αρχίσουν την εξόντωση των πτηνών αλλά και την καταστροφή 26.000 φωλιών με ρίψη λαδιού, προκειμένου να διακόψουν την εκκόλαψη νεοσσών.
 
«Η απόφαση να εξοντωθούν 11.000 πτηνά είναι δύσκολη, όμως είναι προτιμότερη από την εναλλακτική να σκοτωθούν 18.000 κορμοράνοι έως το 2018», δήλωσε η Νταϊάνα Φρέντλαντ, εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.
 
«Προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε τον πληθυσμό των σολομών και των πεστρόφων με αυτόν των πτηνών. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τη σωστή απάντηση και αφιερώσαμε αρκετό χρόνο σε αυτό, με τη βοήθεια πολλών ειδικών», πρόσθεσε.
 
Ένα άλλο ενδεχόμενο που εξετάστηκε ήταν η εξαναγκαστική μετατόπιση των κορμοράνων σε άλλη τοποθεσία, ωστόσο σύμφωνα με τη Φρέντλαντ κάτι τέτοιο απλά θα μετέφερε το πρόβλημα σε άλλους βιοτόπους.
 
Το σχέδιο ελέγχου του πληθυσμού των κορμοράνων εκπονήθηκε μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών (ΝΟΑΑ), η οποία πρότεινε τη μείωση του πληθυσμού των πτηνών από 13.000 σε 6.000 μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη.
 
Οι κορμοράνοι τρέφονται με νεαρούς σολομούς αλλά και πέστροφες, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του πληθυσμού τους. Ωστόσο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ισχυρίζονται πως στην πραγματικότητα η κύρια απειλή για τα ψάρια είναι η απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, και όχι τα πτηνά.
 
Αναδημοσίευση από ihunt.gr