ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Γ. Τσιρώνης : "Το κυνήγι είναι κάτι που πλέον είναι εκ του περιττού...."

 

Κάπως έτσι βλέπει την κυνηγετική δραστηριότητα ο νέος υπουργός του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
 
Να διασκεδάσει τις ανησυχίες των κυνηγών επιχείρησε, μέσω του Αlpha 989, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.
 
«Άλλο πράγμα η προσωπική γνώμη του Τσιρώνη για το κυνήγι και άλλο το κυβερνητικό έργο που θα το αντιμετωπίσει σαν πραγματικότητα», είπε. Τόνισε ότι «προέχει η αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και της καταστροφής των βιότοπων. Το κυνήγι αυτή τη στιγμή απειλεί τα θηράματα άρα οι ίδιοι οι κυνηγοί θα έπρεπε να το σκέφτονται».
 
«Με παιδεία κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κυνήγι μπορεί να ταίριαζε στους προγόνους μας αλλά είναι κάτι που πλέον είναι εκ του περιττού», πρόσθεσε.
 
Τάχθηκε υπέρ της αυτο-παραγωγής αιολικής ενέργειας από τις τοπικές κοινωνίες τονίζοντας ότι «μια επιχείρηση συνεταιριστική δημοτική που θα παράγει το ρεύμα για τις ανάγκες ενός νησιού είναι κάτι πολύ σωστό και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Θα τα κάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και θα τα ελέγχουν οι ίδιοι. Θα κινηθούμε στην κατεύθυνση της αυτό-παραγωγής».
 
«Οι οικολόγοι πράσινοι θέλαμε να βοηθήσουμε, δεν υπήρχε κάποια συζήτηση για υπουργοποίηση κάποιου στελέχους μας. Η πολιτική οικολογία έχει αποδείξει χρόνια ότι έχει κυβερνητικά εργαλεία για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας. Η κυβέρνηση είναι μια ομάδα, κινούνται όλοι μαζί. Οι οικολόγοι δεν πολεμάμε με νόμους αλλά με την πειθώ», κατέληξε λέγοντας ο κ. Τσιρώνης.
 
Ακούστε τι είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ στο ραδιοφωνο του ALPHA... .  http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=70869
Αναδημοσίευση από ihunt.gr