ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μετέφεραν αδέσποτα σκυλιά στη Γερμανία για πειράματα και κτηνοβασία!!!!!!!

 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν στο Ελ. Βενιζέλος ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν σε Μόναχο και Αμβούργο συνολικά δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση. Τα ζώα, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούνταν είτε ως πειραματόζωα, είτε σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία.
 
Στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες ότι κάθε Σαββατοκύριακο το κύκλωμα μετέφερε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά είτε από το Ελευθέριος Βενιζέλος είτε από την Πάτρα με τα πλοία της γραμμής.
 
Η τιμή για το κάθε ζώο έφτανε τα 400 ευρώ.
 
Οι πληροφορίες αρχικά είχαν φτάσει σε πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες οι οποίες και προχώρησαν σε καταγγελίες στην αστυνομία.
 
Τα μεσάνυχτα λοιπόν του Σαβάτου, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πιο συγκεκριμένα στον επόπτη ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης του αεροδρομίου, έφθασε η πληροφορία από αστυνομικό, ο οποίος είναι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ζώων, ότι μέλη του κυκλώματος θα προσπαθούσαν να περάσουν δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά στο εξωτερικό.
 
Αμέσως στήθηκε μια επιχείρηση της αστυνομίας με δύο κλιμάκια.
 
Το ένα κλιμάκιο ανέλαβε το χώρο των εμπορευμάτων και το δεύτερο «χώθηκε» στον χώρο των επιβατών, φυσικά με πολιτική περιβολή. Δεν πέρασε πολλή ώρα και ο Έλληνας μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε με 5 σκυλιά, τα οποία παρέδωσε για να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο.
 
Σημειώνεται πως τόσα ζώα μπορεί να έχει μαζί του ένας πολίτης, για να μην θεωρηθεί ότι κάνει εμπορία.
 
Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και ξεκίνησαν να τον ελέγχουν. Τότε εκείνος έπεσε σε αντιφάσεις.  Υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του.
 
Αυτό όμως δεν ήταν δυνατόν διότι τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεφε το αργότερο την Κυριακή.
 
Λίγη ώρα αργότερα δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και συνελήφθησαν.
 
Η έρευνα της ΕΛΑΣ, με τη βοήθεια φιλοζωικών οργανώσεων, ανέδειξε το χειρότερο σενάριο:
 
Ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεταφορά των ζώων από την Ελλάδα στη Γερμανία, ζώα τα οποία χρησιμοποιούνται είτε ως πειραματόζωα είτε για κτηνοβασίες σε γερμανικούς οίκους ανοχής.
 
Αναδημοσίευση από ihunt.gr