ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κυνηγετικά Νέα

Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας
Λίγο έξω από την Αθήνα σημειώθηκε ένα ακόμα ατύχημα σε κυνήγι αγριόχοιρων
Τραγική παγάνα στα Δερβενοχώρια
Με έναν τραγικό και οδυνηρό τρόπο διαψεύσθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όλες οι ελπίδες, οι ευχές και οι προσπάθειες που είχαν καταβληθεί για μια αναίμακτη φετινή κυνηγετική χρονιά…
Ο κυνηγός Παύλος Μπουραντάς από την Ελευσίνα πάλευε μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ για τη ζωή του στο Θριάσιο νοσοκομείο, ύστερα από ένα στιγμιαίο λάθος φίλου και συντρόφου του, σε ένα κυνήγι αγριόχοιρων που διεξαγόταν λίγα, μόλις, χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα!
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Αγριόγιδα σε εδάφη υπεράνω υποψίας!
Σε χαμηλότερα υψόμετρα κατέβηκαν τα αγριόγιδα στο Φρακτό, καθώς ο πληθυσμός τους έχει ανακάμψει και κοπάδια εντοπίστηκαν σε… ολόκληρη την οροσειρά της Ροδόπης!
 ΈΒΡΟΣ Δοκιμασία για τους ανθρώπους πανδαισία για τα παπιά…
Ενώ η αστυνομία απομάκρυνε τους κυνηγούς από διάφορες περιοχές, τα “Κυνηγετικά Νέα” μπήκαν στον πλημμυρισμένο Έβρο και κατέγραψαν τη νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσαν τα νερά του οργισμένου ποταμού.
 kn73
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο Ταγαράς νομοθέτησε αγώνες και για τους σκύλους – ιχνηλάτες
Έπρεπε να περάσουν… 16 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει ένας αρμόδιος Υπουργός να προσθέσει μία λεξούλα στο νόμο του 1998, ώστε να επιτραπεί και η διεξαγωγή αγώνων από σκύλους – ιχνηλάτες, όπως γίνεται και με τους σκύλους φέρμας.
 EΙΔΗΣΕΙΣ Εφιαλτική επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων
Ένας 75χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο πάρκο Κόδρα της Καλαμαριάς, ύστερα από επίθεση 40 σκύλων που είχαν “δραπετεύσει” από εγκαταστάσεις “φιλόζωων”.
 ΤΣΙΧΛΕΣ Μια ευχή για τον καιρό των γιορτινών ημερών
Εικασίες, ελπίδες και προσδοκίες, για τον καιρό που θα σπρώξει ξανά τις τσίχλες στους ελαιώνες και στους οπωρώνες των κάμπων.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ Οι κρυμμένες γκιόλες κρύβουν… και παπιά!
Οι μικροί, διάσπαρτοι και τυχαίοι βαλτότοποι που έχουν δημιουργηθεί μέσα στον Θεσσαλικό κάμπο, προσφέρουν κυνηγετικές ευκαιρίες και… ιδέες για μια ευρύτερη προσπάθεια δημιουργίας νέων κυνηγότοπων.
ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ Τα απρόσιτα γιατάκια των βραχωμένων λαγών
Ένα δελτίο συμβουλών για τους λαγούς – “αναρριχητές”, που προτιμούν τους βράχους και τους χαλιάδες για να φτιάχνουν το γιατάκι τους.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Οι ημέρες που οι μπεκάτσες “θυμήθηκαν” τα Γιάννενα!
Μόνο για ένα πενθήμερο στις αρχές του Δεκέμβρη, τα πουλιά εμφανίσθηκαν σε καλούς αριθμούς στα πουρνάρια και στα δάση των χαμηλών υψομέτρων των Ιωαννίνων.
ΘΗΡΑΜΑ Τα μέτρα και τα αντίμετρα για να νικηθεί η φάσσα…
Η τέχνη της επιλογής του καρτεριού και οι βλητικές προϋποθέσεις των όπλων και των φυσιγγίων, πέρα από τους συνήθεις μύθους και τις αχρείαστες υπερβολές.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Εξισώσεις βλητικής για τα ατσάλινα σκάγια
Τι αλλάζει, τι να ξέρετε και τι να… περιμένετε, από τα ατσάλινα σκάγια και τις κατηγορίες των όπλων που θα χρησιμοποιηθούν.
 ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ Η δικαιολογημένη αξία των ανοιχτών μπεκατσόσκυλων
Η εκτεταμένη έρευνα του κυνηγόσκυλου στο κυνήγι της μπεκάτσας, είναι μια αναγκαία προσαρμογή στις αλλαγές των βιοτόπων και των συμπεριφορών των πουλιών!
ΜΑΧΑΙΡΙΑ Νίκησαν τη σκουριά και κόβουν σαν ξυράφιΗ νέα γενιά μαχαιριών που ανέτειλε, συνδυάζοντας επιδόσεις από τη μια, και αντοχή στη σκουριά από την άλλη…