ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μαζέψτε τους...

 

Είναι αναρίθμητες πλέον οι αντικυνηγετικές αναφορές στα σχολικά βιβλία όλων των τάξεων, σε σημείο που είναι πλέον παραδεκτό ότι «κάποιοι» αντικυνηγοί επιμελούνται τις σελίδες των βιβλίων που... μορφώνονται τα παιδιά μας.
 
Δεν μπορώ όμως να μην αντιδράσω βλέποντας τη φωτογραφία από το αιματοβαμμένο έργο κάποιου Ιάπωνα εκκεντρικού καλλιτέχνη στο βιβλίο της E' Δημοτικού. Και μάλιστα, στο άσχετο θέμα για τα... μείγματα στο βιβλίο της Φυσικής!
 
Ποιο διεστραμμένο μυαλό έβαλε διαμελισμένα ανθρώπινα σώματα σε βιβλίο για 10χρονα παιδάκια;
 
Ποιος ψυχικά ανώμαλος ενέκρινε αυτή τη δημοσίευση άραγε; Με τι σκοπό και τι κίνητρα;
 
Ποιος καθηγητής Πανεπιστημίου πληρώθηκε για να εγκρίνει αυτό το ανοσιούργημα; Αλλωστε το όνομα του καθηγητή και του επιτελείου του δημοσιεύεται στις πρώτες σελίδες του βιβλίου της... Φυσικής!
Ποια επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η εκτύπωση αυτού του ψυχικά αρρωστημένου υλικού;
 
 
Θα σας το πω και ας μην τους ξέρω προσωπικά. Είναι οι ίδιοι που «βαφτίζουν» κακό τον κυνηγό σε όλα τα σχολικά βιβλία. Αυτοί που φέρνουν σε δύσκολη θέση χιλιάδες γονείς, που τυγχάνει να είναι και κυνηγοί, οι οποίοι πρέπει να απολογηθούν στα παιδιά τους για τον «κακό κυνηγό» που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα βιβλία για την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
 
Πατέρας ενός 10χρονου μαθητή που σοκαρίστηκε στη θέα αυτής της φωτογραφίας, έχω κάθε δικαίωμα να καλέσω τον υπουργό Παιδείας να τους μαζέψει, τουλάχιστον.
 
Δεν μπορώ να κατανοήσω ποιες ενδόμυχες σκέψεις τους έβαλαν ανθρώπινα κορμιά σε ένα μπλέντερ. Ας περιοριστούν τουλάχιστον στην ιδεοληψία τους ότι για όλα φταίνε οι κακοί κυνηγοί. Το συνηθίσαμε ωστόσο... Αλλωστε, για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ο άνθρωπος που σώζει την Κοκκινοσκουφίτσα δεν είναι πια κυνηγός, αλλά... ξυλοκόπος!!
Μαζέψτε τους...
 
Αντώνης Μπληζιώτης
 
Υ.Γ.: Η φωτογραφία του ευτυχισμένου δεκάχρονου, που μεταφέρει περήφανα τα παπιά που θήρευσε νόμιμα ο πατέρας του σε κάποιο αμερικάνικο βάλτο, δημοσιεύτηκε για την... αντίθετη άποψη και μόνο. Αλλωστε, δεν κρατάει όπλο. Συνοδεύει τον πατέρα του και είναι νόμιμος για αυτό...
 
Αναδημοσίευση από ihunt.gr