ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

kn72
Μη χάσετε στα «Κυνηγετικά Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

“Ζωόφιλοι” & “οικολόγοι” ξεκίνησαν προσπάθεια για απαγόρευση του κυνηγίου της.
Υπό προστασία και η αλεπού!
Η ασυλία της αλεπούς, και η ένταξή της στην κατηγορία των προστατευόμενων ειδών, αποτελεί τον τελευταίο καιρό διακαή πόθο κάποιων δήθεν “οικολόγων”.
Μάλιστα, αυτές οι πρωτοβουλίες έρχονται σε μια περίοδο, που κατά γενική ομολογία, η αλεπού είναι, ίσως, το πολυπληθέστερο είδος άγριου θηλαστικού στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται, ότι τα δύο τελευταία χρόνια, η αλεπού είναι το ζώο – φορέας της λύσσας στην Ελλάδα, και η ελληνική πολιτεία δαπανά εκατομμύρια ευρώ για τον αεροεμβολιασμό της. Συγχρόνως με τους υπερπληθυσμούς της ασκεί έντονες πιέσεις στα υπόλοιπα είδη της άγριας πανίδας.
 
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Λύκος σκότωσε Σέττερ μπροστά στην κάμεραΈνα ακόμα κυνηγόσκυλο έχασε τη ζωή του από τα δόντια λύκων στην Καβάλα, ενώ ο ανυποψίαστος κυνηγός προσπαθούσε με την κάμερα να αποθανατίσει τη στιγμή της φέρμας του ζώου του.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Ο καιρός “έκρυψε” τα παπιά… στους βάλτους της ΜακεδονίαςΟι υψηλές θερμοκρασίας, οι νοτιάδες και οι βροχές, συνθέτουν ένα σκηνικό… απόλυτης ακινησίας των υδροβίων, ακόμα και στους πιο μεγάλους υγροβιότοπους της Β. Ελλάδας.
 EΙΔΗΣΕΙΣ Θηροφύλακες στέλνουν στο εδώλιο υπάλληλο ΔασαρχείουΟμοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ υπέβαλαν μήνυση κατά δασικού υπαλλήλου, που πιάστηκε να κυνηγάει λαγούς με… πεντάσφαιρη καραμπίνα.
 ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ “Θώρακες” προστασίας για επικίνδυνες αποστολέςΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα προστατευτικά γιλέκα, που μπορούν να σώσουν ένα κυνηγόσκυλο από τις επιθέσεις αγριόχοιρων και λύκων!
 ΕΞΟΡΜΗΣΗ Σαν… Ροβινσώνες στο ερημονήσι με τα αγριοκούνελαΤι είδε, τι βρήκε και τι έζησε η αποβατική αποστολή των “Κυνηγετικών Νέων”, σε ένα νησάκι του Ευβοϊκού…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ Eπιβεβλημένες εξαιρέσεις ενός αχρείαστου κανόναΜερικοί λόγοι για να αγνοηθούν στο κυνήγι της μπεκάτσας, οι κανόνες της “ακινησίας” του σκύλου, που έχουν θεοποιήσει οι επίσημοι Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων.

BERETTA 486 PARALELLO Όταν η παράδοση… συναντάει την τεχνολογίαΗ Beretta 486 Paralello είναι ένα κλασικό όπλο στο οποίο οι καινοτομίες και οι σύγχρονες εφαρμογές συνυπάρχουν αρμονικά με τις αξεπέραστες φόρμες της ρομαντικής εποχής, όταν το δίκαννο ήταν συνώνυμο με το κυνηγετικό εργαλείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Το βάρος μπροστά για τουφεκιές στα χαμηλάΟι κρίσιμες λεπτομέρειες που κάνουν ένα όπλο ιδανικό για το κυνήγι του λαγού, και οι συνδυασμοί των φυσιγγίων που αποδίδουν.

ΤΣΙΧΛΑ – ΦΑΣΣΑ Η τέχνη στην επιλογή του καρτεριού…Διαλέγοντας το σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, σε άγνωστους τόπους και… άνευ πληροφοριών.

ΓΙΑΡΟΣ Παγάνες για αγριοκάτσικα στη μυστηριώδη νήσο!Μυστικά και ιδιαιτερότητες της… άγνωστης και απρόσιτης κρατικής ρεζέρβας, που κυκλώνεται από τη θάλασσα των βόρειων Σποράδων. 
ΗΠΕΙΡΟΣ Η “μοιρασιά” ενός χωριού με… τις αρκούδες!Τι είδε και τι άκουσε στο χωριό Μανασσή του Ζαγορίου, μια δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων