ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Έχω το όπλο για να σκοτώνω σκυλιά» !!!


Δυστυχώς, ορισμένοι ακόμα πιστεύουν ότι το να σκοτώνεις σκυλιά ή γάτες είναι κάτι το φυσιολογικό, μια πράξη ηθικά αποδεκτή από την κοινωνία και νομικά επιτρεπτή. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απάντηση που έδωσε οπλοφόρος οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου  όταν  τον σταμάτησε για έλεγχο ιδιωτικός φύλακας θήρας της Κ.Ο. Αρχιπελάγους, στην περιοχή Κατσαράς Καλλονής Λέσβου;
Όπως αναφέρει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους, στις 24/11/2014 και ώρα 16:30, ο Ομοσπονδιακός φύλακας θήρας Τσακίρης Μιχαήλ κατά την υπηρεσία του εντόπισε στην περιοχή Κατσαράς (Καλλονής Λέσβου), αγροτικό όχημα σταθμευμένο. Σε τυπικό έλεγχο που διενήργησε διαπίστωσε ότι στο όχημα υπήρχε κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης, γεμάτο. Όταν ερωτήθηκε ο ιδιοκτήτης γι΄ αυτό, απάντησε ότι το είχε για να σκοτώνει σκυλιά.
Κατασχέθηκε το όπλο και τα φυσίγγια και κατατέθηκε μήνυση για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου, χωρίς δελτίο κατοχής και άδειας θήρας. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος.