ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μια καρότσα ξόβεργες και δεκάδες πουλιά κατασχέθηκαν μετά από έρευνα σε οικία!!!!


fortigo xoverges
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, δασικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου μαζί με ιδιωτικούς φύλακες θήρας του Κ.Σ. Ρόδου και υπό την εποπτεία Εισαγγελικού Λειτουργού προχώρησαν σήμερα, κατά τις μεσημεριανές ώρες, σε έρευνα οικίας στη περιοχή Ασγούρου της Ρόδου.
Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά από κάθε άποψη. Χιλιάδες ξόβεργες και δεκάδες μικροπούλια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν. Πιο συγκεκριμένα:
  • 85 Καρδερίνες (Carduelis carduelis)
  • 28 Λούγαρα (Carduelis spinus)
  • 10 Κοκκοθραύστες (Coccothraustes coccothraustes)
  • 1.942 ξόβεργες έτοιμες
  • 10.872 βέργες για ξόβεργες χωρίς κόλλα
Συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης της οικίας ο οποίος και ομολόγησε ότι κατασκευάζει ξόβεργες τις οποίες χρησιμοποιεί ο ίδιος για σύλληψη ωδικών πουλιών ενώ αρνήθηκε την εμπορία ξόβεργων και πουλιών.
Η κατασκευή των χιλιάδων  ξόβεργων γινόταν εντός της οικίας με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με κατάλληλη επεξεργασία των καρπών του δέντρου μιξιά (Cordia myxa) που φύεται στην περιοχή.
Τα δεκάδες ωδικά πουλιά που βρέθηκαν στην οικία, απελευθερώθηκαν με την κατάλληλη διαδικασία στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση λόγω πρόσφατης αιχμαλωσίας. Οι δε ξόβεργες (έτοιμες και υπό κατασκευή) καταστράφηκαν.
Ο δράστης κατηγορείται για παράνομη κατοχή και αιχμαλωσία ωδικών πτηνών και κατοχή ξόβεργων.
Η Δ/νση Δασών Δωδ/σου (Δασονομείο Ρόδου) ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα την αυτόφωρη διαδικασία και ο δράστης οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω αδικήματα επισείουν ποινικές κυρώσεις και διοικητικά πρόστιμα.
Τέλος, να δώσουμε συγχαρητήρια στο προσωπικό του Δασονομείου Ρόδου, τη δασονόμο, τη δασοφύλακα, τον οδηγό της υπηρεσίας αλλά και τον θηροφύλακα του Κ.Σ. Ρόδου που κατάφεραν, δουλεύοντας οργανωμένα και μεθοδικά, καίριο κτύπημα στην παράνομη σύλληψη και αιχμαλωσία ωδικών πτηνών.
20141120_135848_small
20141120_sm
20141120_135013small
klouvia poulia
xoverges_thirofilaki
xoverges