ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συριζα : Άγνοια ή παράνοια!!!

 

Δεν έχει όρια το αντικυνηγετικό μένος από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό αποτυπώνεται στο σχέδιο προς διαβούλευση του Τμήματος Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
 
Οπως έγραψε και ο ihunter στο κυνηγετικό site ihunt, τι μπορεί να συζητήσει κανείς με ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι «η εκτροφή των ζώων βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον» (!).
 
Πώς μπορεί να βρει κάποιος σημεία επαφής ή ακόμη και λογικής σε φανατικές ζωοφιλικές οργανώσεις που για πρώτη φορά βρέθηκαν στις τάξεις ενός κόμματος εξουσίας και όχι σε κάποια εξωκοινοβουλευτική φράξια -όπου και ανήκουν.
 
Είναι εξωπραγματικό στην Ελλάδα της κρίσης, της μη ανάπτυξης, του ακριβού ρεύματος και της εισαγωγής κρέατος από χώρες που έχουν την έκταση της Πελοποννήσου και μάλιστα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, να θέλουν κάποιοι να πουλήσουν ξεπερασμένα οικολογικά στερεότυπα που τα έχουν αποκηρύξει όλα τα κόμματα των Πρασίνων στην υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Επόμενη ψύχωση, η ύπαρξη και μόνο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που πρέπει να καταργηθεί. Ετσι, χωρίς αιτιολόγηση.
 
Απλώς γιατί είναι των κακών κυνηγών. Τι κι αν της έχουν απονείμει τα εύσημα ευρωπαϊκές οργανώσεις για το περιβάλλον στις Βρυξέλλες.
 
Γράφει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (FACE): «Συνολικά 350 ομοσπονδιακοί θηροφύλακες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με συνεχόμενες περιπολίες όλο το 24ωρο, τόσο εντός των προστατευόμενων περιοχών (ΤΚΣ, ΖΕΠ, Εθνικά Πάρκα) όσο και στις μη προστατευόμενες περιοχές. Το συνολικό κόστος των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων φτάνει ετησίως τα 7.000.000 ευρώ.
 
Η χρηματοδότηση καλύπτεται αποκλειστικά από τις ετήσιες εισφορές των Ελλήνων κυνηγών, με τη μορφή των ετήσιων τελών που καταβάλλουν όταν ανανεώνουν (ή εκδίδουν για πρώτη φορά) την άδεια κυνηγίου τους...
... Από το 2000-2013 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.341.317 έλεγχοι, 23.734 αδικήματα που καταγγέλθηκαν στις δασικές αρχές, καλύφθηκαν 6.500.000 χιλιόμετρα σε ετήσια βάση και ολοκληρώθηκαν 5.000.000 ώρες περιπολιών».
Γιατί τα ξαναγράφουμε όλα αυτά;
 
Οχι για να τα ξαναδιαβάσουν οι κυνηγοί, αλλά για να ενημερωθούν οι συνιστώσες για το έργο της Θηροφυλακής. Εμείς θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσπάθεια συζήτησης με τα υγιώς σκεπτόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συμβάλουμε στην αποφυγή παρερμηνειών για τον ρόλο των κυνηγών στην προστασία του περιβάλλοντος, γενικότερα.
 
Και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζουμε ότι σε ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να κυριαρχήσουν οι... τζιχαντιστές.
 
Αντώνης Μπληζιώτης
 
Αναδημοσίευση από ihunt.gr