ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ιταλός θησαυρίζει με τα αρωματικά φυτά της Ηπείρου!!!



tsai aroma
 
Το θέμα της παράνομης συγκομιδής αρωματικών φυτών και βοτάνων, από τα βουνά της Ηπείρου, αναδεικνύει με εκτενές ρεπορτάζ η βελγική εφημερίδα L’ Echo.
Η Βελγική εφημερίδα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι τα φυτά καταλήγουν σε ένα Ιταλό, ο οποίος αγοράζει πολύ φτηνά και πουλάει ακριβά, με αποτέλεσμα να αποκομίζει σημαντικά κέρδη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συγκομιδή μεγάλων ποσοτήτων βοτάνων, όπως το φασκόμηλο, η άγρια ρίγανη και το τσάι του βουνού, λαμβάνει χώρα σε κατασκηνώσεις που έχουν στηθεί σε ελληνικά χωριά στα ελληνοαλαβανικά σύνορα με σκοπό τη χωρίς πιστοποίηση πώλησή τους στο εξωτερικό.
«Τα φυτά που μαζεύτηκαν το καλοκαίρι από τους παράνομους κόπτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πουλήθηκαν 20 σεντς το κιλό και μεταπουλήθηκαν 4 ευρώ από έναν Ιταλό ενδιάμεσο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σημειώνεται πως παρότι στην Ελλάδα υπάρχουν 7.500 είδη φυτών και το 20% εξ αυτών είναι φαρμακευτικά και αρωματικά βότανα, η καλλιέργεια και η εξαγωγή τους υστερεί κατά πολύ άλλων Ευρωπαίων ανταγωνιστών, όπως η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία, που θεωρούνται πρωταθλητές του κλάδου.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το 2013 φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό, με «την κυβέρνηση να δημιουργεί “εθνικό κατάλογο” επιστημονικής αναφοράς των ειδών και πολλούς επιχειρηματίες να στρέφονται προς την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών».
Δημοσιεύτηκε στο EpirusPost.gr
Αναδημοσίευση από www.dasarxeio.com