ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ

              
skagia fusiggia
Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ σας ενημερώνει για τη χρήση σκαγιών σε υγροτόπους, με βάση ένα γενικό κείμενο οδηγιών που έγραψε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Θεοφάνης Καραμπατζάκης (Μηχανολόγος – Μηχανικός, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος).
Από την 7η Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθ. Η.Π. 37338/1807/Ε.103 «Καθορισμός μέτρων και διαδικασιών για τη διατήρηση της άγριας ορνιθοπανίδας και των οικοτόπων / ενδιαιτημάτων της, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ, «Περί διατηρήσεως των άγριων πτηνών», του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 2ας Απριλίου 1979, όπως κωδικοποιήθηκε με την οδηγία 2009/147/ΕΚ» (ΦΕΚ 1495/6-9-2010), άρθρο 8 παρ. 4 «απαγορεύεται η χρησιμοποίηση σκαγιών μολύβδου για τη θήρα πτηνών σε πάσης φύσεως υγροτοπικά οικοσυστήματα».
Οι βαλτοκυνηγοί πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν φυσίγγια γομωμένα με σκάγια άλλου μετάλλου πλην του μολύβδου.
Στην ελληνική αγορά, καθώς και στη διεθνή, αυτά που διατίθενται είναι τα ατσάλινα (μαλακού σιδήρου), τα βολφραμίου (τουγκστενίου-heavy shot)
Διαβάστε την συνέχεια… ΟΔΗΓΙΕΣ: Περί απαγόρευσης της χρήσης σκαγιών μολύβδου στους υγροτόπους » Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης.
ΠΗΓΗ  Δασαρχείο.gr