ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Διμηνιαίο δελτίο τύπου Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το γραφείο τύπου του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου ανακοινώνονται,
κατά την χρονική περίοδο από 1η Ιουλίου 2010 έως 31η Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκαν κατά ημερομηνία τα ακόλουθα,
1ον Στις 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση μιας (1) δεξαμενής πυρόσβεσης χωρητικότητας 5.000 λίτρων στο δημοτικό διαμέρισμα Πιτροφου του δήμου Άνδρου, σε οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από κ. Γιαννίση Νικόλαο για το σκοπό αυτό.
2ον Στις 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση δεύτερης (2) δεξαμενής πυρόσβεσης χωρητικότητας 5.000 λίτρων στην περιοχή Φυροής
( διασταύρωση επαρχιακών οδών, Αποικιών, Στραπουργιών, Χώρας) του δημοτικού διαμερίσματος Χώρας του δήμου Άνδρου.
Η εν λόγο δεξαμενή όπως και η δεξαμενή του Πιτροφού χωρητικότητας 5.000 λίτρων χρηματοδοτήθηκαν 100 % από την Δ ΚΟΣΕ.
3ον Στις 8 Ιουλίου και ώρα 12.30 πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση ποτίστρας θηραμάτων & δεξαμενής 1.000 λίτρων στην περιοχή Κατάκοιλου του δημοτικού διαμερίσματος Κατάκοιλου του δήμου Υδρούσας, το σημείο επιλέγει σε συνεννόηση με το μέλος μας κ. Μουστάκα Γεώργιο.
Επίσης στις 15.00 περίπου την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε ανεφοδιασμός της ποτίστρας στην περιοχή Αγία Σοφία του δημοτικού διαμερίσματος Πιτροφού του δήμου ‘Άνδρου με 500 λίτρα νερό.
4ον Στηρίζει την κυνηγετική δραστηριότητα ο έπαρχος Άνδρου κ Μαλταμπές Ιωάννης συντάσσοντας και υπογράφοντας σχετική επιστολή.
Επίσης στηρίζουν την κυνηγετική δραστηριότητα, ο Δήμαρχος Άνδρου κ Βάμβουκας Εμμανουήλ καθώς και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων κ. Δαλέζιος Ιωάννης.
Οι επιστολές στάλθηκαν στην Δ Κ.Ο.Σ.Ε για τις δικές της ενέργειες.
5ον Στις 9 Ιουλίου, στάλθηκε το υπό αρίθμο πρωτοκόλλου 115/9-7-2010 έγγραφό μας με θέμα « τοποθέτηση δεξαμενών πυρόσβεσης από κυνηγετικό σύλλογο Άνδρου » προς τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών ‘Άνδρου και τους παραλήπτες κοινοποίησης.
6ον Στις 14 Ιουλίου και ώρα 8.30 περίπου κατόπιν προγραμματισμένης συναντήσεως, παραδόθηκε στον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άνδρου η υπ αρίθμο πρωτοκόλλου 115/9-7-10 επιστολή με θέμα
« τοποθέτηση δεξαμενών από κυνηγετικό σύλλογο Άνδρου ».
Ο κύριος διοικητής ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα για τα πεπραγμένα του συλλόγου μας καθώς και για τις προγραμματισμένες ενέργειες σε θέματα δασοπυρόσβεσης για το έτος 2010.
Η συνάντηση έλαβε τέλος στις 8.50 περίπου.
7ον Στις 16 Ιουλίου και ώρα 13.30 περίπου εντοπίστηκε πυρκαγιά στην περιοχή Βακόνι δημοτικού διαμερίσματος Μεσσαρίας του δήμου Άνδρου.
Αμέσως ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και κινητοποιήθηκε η ομάδα πυρόσβεσης του συλλόγου μας η οποία έσπευσε με τέσσερις (4) εθελοντές.
Το συμβάν έληξε στις 14.00 περίπου
Η φωτιά σβήστηκε εξ ολοκλήρου από την ομάδα μας.
8ον Στις 22 Ιουλίου κατ εφαρμογή του άρθρου τρία (3) παράγραφός τέσσερα (4) του καταστατικού στα πλαίσια της δίωξης λαθροθηρίας άρχισαν οι θαλάσσιες περιπολίες της ομάδας θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου.
Οι περιπολίες με σκάφη ιδιοκτησίας μελών του συλλόγου μας πραγματοποιούνται σε όλο το νησί δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ακτές που αποτελούν όριο καταφυγίων και που είναι αδύνατη η πρόσβαση με όχημα. ( νότιο δυτικές, νότιο ανατολικές καθώς και βόρειο ανατολικές ακτές νήσου Άνδρου)
Επίσης για την καλύτερη λειτουργία ενημερώθηκε και ο σύλλογος Αλιειών Άνδρου ώστε εάν εντοπιστεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να ενημερωθεί αμέσως ο σύλλογος μας.
9ον Στις 25 Ιουλίου 2010 και ώρα 20.00 περίπου τοποθετήθηκε δεξαμενή 1000 λίτρων με ποτίστρα θηραμάτων στην περιοχή Σταυρού, δημοτικού διαμερίσματος Άρνης του δήμου Υδρούσας Άνδρου, εντός ιδιοκτησίας κ. Πολίτη Αθανασίου.
Η δεξαμενή εφοδιάστηκε με νερό από το όχημα πυρόσβεσης του συλλόγου μας.
10ον Στις 29 Ιουλίου 2010 παρελήφθησαν από την γραμματεία του συλλόγου μας οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε πρόγραμμα εκπαίδευσης 21 ωρών, με θέμα « δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση » το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό ην αιγίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Εκπαιδεύτηκαν αλφαβητικά τα ακόλουθα μέλη του συλλόγου μας.
1.Κουτέλης Δημήτριος.
2.Κωνσταντής Κωνσταντίνος.
3.Λουκατάρης Δημήτριος.
4.Μελισίοβας Θεόδωρος.
5.Στυλιανός Παντελεήμων.
6.Τατάκης Γεώργιος.
7.Χαζάπης Δημήτριος
8.Χαζάπης Νικόλαος.
Με την ευκαιρία ενημερώνουμε ότι η γραμματεία του συλλόγου μας έχει έρθει σε επαφή με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να δημιουργηθεί μητρώο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για τον κυνηγετικό σύλλογο Άνδρου.
Η αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί προσεχώς.
11ον Στις 8 Αυγούστου Απεβίωσε ο κύριος ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ σε ηλικία 69 ετών.
Ο Κύριος Δρετάκης είχε διατελέσει πρόεδρος από το έτος 1979 έως το 1981, είχε διατελέσει επί σειρά ετών γενικός γραμματέας, ταμίας καθώς και μέλος διοικητικού συμβουλίου του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου επίσης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη σύμφωνα με το μεταπολιτευτικό καταστατικό του 1976.
Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 11.30 στον Άγιο ταξιάρχη Πιτροφού Άνδρου.
Ως φόρο τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος ο σύλλογος αποφάσισε,
Στις 10 Αυγούστου η σημαία του συλλόγου μας κυμάτιζε μεσίστια.
Αντί στεφάνου κατατεθεί χρηματικό ποσό εκατό ευρώ (100,00 €) στο χαμόγελο του παιδιού, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας,
Εστάλλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
12ον Στις 14 Αυγούστου παρελήφθησαν χίλια (1.000) αυτοκόλλητα με το λογότυπο του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου.
Τα αυτοκόλλητα παραχωρήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ από μέλος του συλλόγου μας το οποίο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Σύμφωνα με επιθυμία του δωρητή τα αυτοκόλλητα θα διανέμονται δωρεάν κατά την έκδοση άδειας θήρας με αναλογία ένα (1) αυτοκόλλητο για κάθε μία (1) άδεια θήρας περιόδου 2010-2011.
Τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν με τον ίδιο τρόπο την επόμενη κυνηγετική σεζόν.
13ον Τέσσερις (4) κυνηγετικοί σκύλοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο κύνων του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου ιδιοκτησίας μελών του συλλόγου μας που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, συμμετείχαν στον 1ο Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων Αγγλικών και Ηπειρωτικών δεικτών σε πέρδικα chukar που πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου στην Νήσο Σύρο υπό την αιγίδα του Ομίλου Κυνοφίλων Σύρου και του Κυνοφιλικού Ομίλου Ελλάδος.
Αναλυτικότερα συμμετείχαν
Ένας (1) Αγγλικός Δείκτης Σέττερ.
Δύο (2) Αγγλικοί δείκτες Πόιντερ.
Ένας (1) Γερμανικός σκληρότριχος δείκτης Ντραχτααρ.
14ον Στις 12 Αυγούστου η γραμματεία του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου παρέλαβε μέσω φαξ το υπ αρίθμο πρωτοκόλλου 72/12.8.2010 έγγραφο του κυνηγετικού συλλόγου Σύρου με θέμα «Διάθεση περδίκων», την επομένη ενημερώθηκε τηλεφωνικά η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Σύρου σχετικά με την απάντηση του συλλόγου μας.
Στις 16.8.2010 ο κυνηγετικός σύλλογος Άνδρου απάντησε εγγράφως με το υπό αρίθμο πρωτοκόλλου 133/16.8.2010 έγγραφο, μέσω του οποίου αρνείται να παραλάβει άτομα περδίκων διότι δεν διέθεταν πιστοποιητικό γενετικού ελέγχου (DNA).
15ον Στις 17 Αυγούστου και ώρα 6.10 περίπου κατά την περιπολία της ομάδας θηροφυλακής του συλλόγου μας στην περιοχή Δημοτικού διαμερίσματος 'Αρνης του δήμου Υδρούσας Άνδρου, εντοπίστηκε ένα άτομο να πραγματοποιεί περίεργες κινήσεις, κατόπιν πολύωρης παρακολουθήσεως συνελήφθει επ αυτοφώρω να επισκέπτεται παγίδα που είχε στήσει για σύλληψη λαγού (Δόκανο)
Στην συνέχεια κατασχέθηκε η παγίδα και κατατέθηκε μήνυση.
16ον Παρελήφθη στις 22 Αυγούστου 2010 ταχυδρομικός το υπό αρίθμο 20435/13267 έγγραφο της διεύθυνσης δασών Κυκλάδων με θέμα,
«’Έγκριση σχεδίου εμπλουτισμού βιοτόπων σε έντεκα περιοχές του νομού Κυκλάδων από την κυνηγετική ομοσπονδία στερεάς Ελλάδος», το εν λόγο σχέδιο προβλέπει για την νήσο Άνδρο την δωρεάν χορήγηση οκτακοσίων (800) ατόμων νησιώτικής πέρδικας, από το κρατικό εκτροφείο Ρεθύμνου Κρήτης.
17ον Στις 27 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος έλεγχος του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου από την δασική αρχή ( δασονομείο Άνδρου).
Αφού διαπιστώθηκε η ορθή λειτουργία, καθώς και η πλήρη τάξη αρχείων, εγγράφων, πρωτόκολλών κτλ ακολούθησε σχετική θεώρηση αυτών.
18ον Στις 25 Αυγούστου στάλθηκε το υπό αρίθμο πρωτόκολλου 139 έγγραφό του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου προς την διεύθυνση δασών Κυκλάδων με θέμα « Ερώτημα έκτατης εισφοράς κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου έτους 2010» ειδικότερα, η γενική συνέλευση του συλλόγου μας είχε αποφασίσει έκτακτη εισφορά δώδεκα ευρώ (12,00 €) , ενώ η διεύθυνση δασών ενέκρινε δέκα (10,00 €).
19ον Στις 30 Αυγούστου ο πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου Δημήτριος Κουτέλης του Νικόλαου κατέθεσε στην πυροσβεστική υπηρεσία για συμβάν πυρόσβεσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι η πυρόσβεση στο εν λόγο συμβάν είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου από την ομάδα του συλλόγου μας.
20ον Στις 27 Αυγούστου εστάλη το υπό αρίθμο πρωτοκόλλου 141 έγγραφο του κυνηγητικού συλλόγου Άνδρου, το οποίο αφορά διευκρίνιση επί του υπό αρίθμο πρωτοκόλλου 20435/13267 έγγραφού της Διεύθυνσης δασών Ν Κυκλάδων το οποίο αφορά τον εμπλουτισμό βιοτόπων του Νομού Κυκλάδων από έργο της Δ ΚΟΣΕ, ειδικότερα ο σύλλογος μας διευκρίνισε ότι θα παραλάβει τα οκτακόσια (800) άτομα νησιώτικής πέρδικας ΜΟΝΟΝ εφ όσων διαθέτουν πιστοποιητικό γενετικού ελέγχου (DNA).

Με την ευκαιρία διευκρινίζονται,
1) Ακριβές αντίγραφα των προ αναφερόμενων εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων υπάρχουν αναρτημένα κατά ημερομηνία στην ιστοσελίδα του γραφείου τύπου στην διεύθυνση http://ksandrou.blogspot.com
2) Αποτελέσματα συμμετοχών σε κυνοφιλικούς αγώνες καθώς και σε αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων δεν ανακοινώνονται κατόπιν επιθυμίας των ιδιοκτητών.
3) Το γραφείο τύπου, διατηρεί το δικαίωμα δημοσίευσης η μη δημοσίευσης, εγγραφών, υποθέσεων, συμβάντων κτλ.

Ο Πρόεδρος.
Κουτέλης Δημήτριος.

Ο γενικός γραμματέας
Στυλιανός Παντελεήμων.